Atatürkçülük ödülü Alev Coşkun’a

Troya Folklor Araştırmaları Derneği’nin düzenlediği 26. Troya Kültür-Sanat Ödülleri sahiplerini buldu. Atatürkçülük Ödülü Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve gazetemiz imtiyaz sahibi Alev Coşkun’a verildi.

Yayınlanma: 16.02.2019 - 23:40
Abone Ol google-news

İstanbul Bakırköy’de 1992 yılında kurulan Troya Folklor Araştırmaları Derneği’nin Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği ödül töreniyle 26. Troya Kültür-Sanat Ödülleri sahipleriyle buluştu.

Halil İbrahim Sofrası adlı müzikli folklorik gösteri ile başlayan törene Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Troya Folklor Araştırmaları Derneği Başkanı Erdoğan Ünlü ve çok sayıda yurttaş katıldı. Törende konuşan Troya Folklor Araştırma Derneği Başkanı Erdoğan Ünlü, Halk Evlerinin ve Köy Enstitülerinin devamcısı olduklarını söyleyerek “1992’de kurulduk. O zamandan beri çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. 1993 yılından beri bu ödül törenlerini gerçekleştiriyoruz. Bugün 26 yaşına basan törenlerimizi el ele vererek, kol kola girerek yaptık” dedi.

‘Bu sıkıntıları aşacağız’

Atatürkçülük Ödülü’nü alan gazetemiz imtiyaz sahibi ve Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Alev Coşkun’a ödülünü gazetemiz yazarı Erol Manisalı verdi. Manisalı, Atatürkçülük Ödülü’nün Coşkun’a verilmesini “doğru adres” olarak nitelendirdi. Alev Coşkun da Atatürkçülük Ödülü’nün hayatta aldığı en değerli ödül olduğu değerlendirmesini yaparak “Bugün yaşadığımız sıkıntılar Atatürk’ün Samsun’a çıkarken yaşadığı sıkıntılardan daha zor değil. Bu sıkıntıları aşacağız” diye konuştu.

Diğer ödüller

Çağdaş Halk Müziği ödülünü alan Tolgahan Çoğulu, ödülünü alırken kendi tasarladığı mikrotonal gitar ile müzik dinletisi yaptı. Diğer ödül sahipleri ise şöyle: Edebiyat Ödülü İsmail Güzelsoy, Fotoğraf Ödülü Cengiz Akduman, Halk Müziği Ödülü Aysun Gültekin, Halk Oyunları Ödülü Hikmet Göğebakan, Plastik Sanatlar Ödülü Nedret Sekban, Pertev Naili Boratav Halkbilimi Ödülü Serpil Aygün Cengiz, Sinema Ödülü Ertem Göreç/Sinema Yazarları Derneği (Sİ- YAD), Şiir Ödülü Aba Müslim Çelik, Tiyatro Ödülü Şevket Çoruh-Yasemin Yalçın, Troya özel Ödülü Ahmet Gürel.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon