Bakırköy Belediye Tiyatroları 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Müşfik Kenter Sahnesi’nde ücretsiz buluşturacak

Türkiye’nin siyasi tarihiyle müzikallere doğru bir yolculuğa çıktığımız “Cıngıllı”nın proje tasarımını Emrah Eren üstleniyor. Eren, “Bir bayram coşkusuyla kutladığımız ‘Dünya Tiyatro Günü’müz yolu tiyatroyla kesişen herkese kutlu olsun, salonlar alkıştan yıkılsın” diyor.

Yayınlanma: 26.03.2019 - 23:24
Abone Ol google-news

“Birazdan seyredeceğiniz bir tiyatro oyunu değil” hatırlatmasıyla başlayan “Cıngıllı” konser niteliğinde bir gösteri ya da tematik konser veya seyrettikten sonra siz nasıl tanımlarsanız... Ülkemizin müzikal tarihi, siyasal tarihiyle öylesine karışmış ki ikisini birbirinden ayırmak evet imkânsız. Görüyoruz ki memlekette ne olduysa, yansımış sahneye... Bu tarihi müzikli zaman makinesinin proje tasarımı tiyatro da adına sıkça rastladığımız Emrah Eren’e ait. Eren durmadan üreten, yorulmadan oyunlar yöneten ve yönettiği oyunların bazılarında rol alan başarılı bir sanatçı... Hatta bu aralar, Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda yeni bir oyun hazırlıyor.

Bugünü ve Cıngıllı’yı soruyorum, Eren, “Karagöz’den günümüze ülkemizin müzikal tarihini toplumsal ve politik tarihimizle harmanlayarak yürüyen tematik konserimiz “Cıngıllı” ile selamlayacağız seyircimizi bu 27 Mart’ta da” diyor ve ekliyor, “Bir bayram coşkusuyla kutladığımız ‘Dünya Tiyatro Günü’müz yolu tiyatroyla kesişen herkese kutlu olsun, salonlar alkıştan yıkılsın...”

Müzik direktörlüğünü Çiğdem Erken’in yaptığı “Cıngıllı”da 27 müzikalden alınmış şarkılar yer alıyor. Müzikal tarihimiz, “of hay hak” deyip perde gazelini okuyan Hacivat’la başlıyor. Sonrasında kantolar, operetler, Keşanlı Ali’ler, ithal müzikaller, Şan Tiyatrosu müzikalleri, Ortaoyuncular klasikleri ve niceleriyle eğlenceli bir gösteriye dönüyor. Final ise “Lüküs Hayat”la yapılıyor.

Türkiye’nin siyasi tarihiyle, müzikallar birleşince oraya günümüze göndermeler de çıkıyor. Mesela bitimine doğru “Gezi”ye selam duruyor oyuncular, salonda da alkış kopuyor tabii... Öncesinde söylenen 1 Mayıs Marşı’nı da unutmamak gerek... “Cıngıllı” siyasi ve toplumsal eleştirisiyle eğlenceli, güldüren ve eğlendiren bir dinleti, kapsamlı ve üzerinde çok çalışılmış bir iş...

Oyuncuların sahnede söyledikleri müzikallerin geçmişi fon perdesine yansıtılıyor. Böylece orijinal prodüksiyonları da seyrediyoruz. Artık aramızda olmayan ustaları unutulmaz rolleriyle seyretmekte ayrıca heyecan verici. Keşanlı’nın Engin Cezzar’ı ve Semiha Berksoy’u, Lüküs Hayat’ın Suna Pekuysal’ı, Nevra Serezli ve tabii daha niceleri... Tüm müzikalleri bir arada görmek, seyretmek ve söylemek isterseniz bugün Dünya Tiytaro Günü’nde saat 20.30’da ücretsiz, kaçırmayın derim.
‘Cıngıllı’da Ragıp Savaş, Fidan Koşar, Orhan Kemal Aydın, Yonca Şahinbaş, Nazan Koçak, Emrah Eren, Faruk Üstün, Erol Ozan Ayhan, Gözde Ayar, Mustafa Sercan Yener ve İrem Sultan Cengiz yer alıyor.

“Cıngıllı”da yer alan BBT’nin orkestrası ise Uğur Çerkezoğlu (piyano), Ebru Mine Sonakın (Klarinet), Nilay Sancar (keman), Aykut Yıldırım (bas gitar), Ersin Toz (gitar), Melih Yüzer (Davul), Harun Koç (perküsyon), Adem Elkaya (Ud) ve Mehmet Boyacı’dan (kanun) oluşuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler