Çizgi sergisine yoğun ilgi

Geleneksel Anadolu elyaf sanatından yola çıkan Selçuki&Ali’nin, kişiye özel moda ve yaşam alanı ürünlerinden oluşan yeni koleksiyon sergisi ÇİZGİ, 17 Aralık 2015’te Adahan Otel’de düzenlenen davet ile açıldı.

Yayınlanma: 21.12.2015 - 19:23
Abone Ol google-news

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran, TGSD Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Fayat, İstanbul Devlet Opera ve Balesi baş koreografı Selçuk Borak ve kızı ünlü oyuncu Özge Borak’ın da aralarında bulunduğu iş, sanat, moda ve akademi dünyasından katılımın yoğun olduğu davette kişiye özel tasarımlar ilgi odağı oldu.
Saat 19.00’da başlayan sergide açılış konuşması yapan markanın yaratıcısı ve tasarımcısı Dr. Selçuk Gürışık:
‘’Selçuki&Ali’nin zamansız şıklığı ve sezonu olmayan koleksiyonu için sizler ile birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Suteks Grubu, markalarından bir tanesi olarak daha çok görünür kılmak istediği Selçuki&Ali koleksiyonunu sizlerle paylaşmakta bugün. Ali Alev ile beraber ürettiğimiz ve Suteks Takımı’nın verdiği destekle bir araya getirdiğimiz yüzde yüz doğal elyaftan el yapımı çalışmalarla karşınızdayız. Zor bir iş yapmaktayız. Ali ile beraber aynı kitabı yazmaya çalışıyoruz; bölümlere ayırmadan farklı görüşleri bir araya getirerek. Ama çok şanslıyız, bu gördüğünüz ürünlerin arkasında dev gibi bir ekip destek verdi bizlere. Bu bir buz dağının dışa çıkmış kısmıdır. Alt yapısı çok yüksek bir giysi üretimi ve tasarımcılarla çalışan bir kadronun süzgecinden geçerek geldik buraya. Bu bizim en büyük gücümüz diye düşünüyoruz. Ayrıca bunların tek tek kişiye, mekâna özel tasarımlar olduğunu tekrar etmek istesek de replikalarını yapmakta çok güçlük çektiğimizi paylaşmak isterim. ‘’ dedi.

Selçuki&Ali’nin marka ortağı Ali Alev ise konuşmasında:
‘’Her ürün tek tek üretildi. İki kişinin parmak uçlarından çıktı hepsi. Bizim için bir şeyler ifade ediyor umarım sizin için de ifade eder. Geldiğiniz için çok teşekkür ederim.’’ diye konuştu.
Selçuki&Ali markasını da bünyesinde bulunduran Suteks’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Nur Ger konuşma yaptı. Ger:
‘’Bugün Selçuki&Ali markamız ile mesleğimizin ruhunu temsil eden bu sergi vesilesiyle yine bir aradayız. Dedemin lakabı Gömlekçi Kemal Efendi. Babam Sultanhamam’da konfeksiyon işi yaparken, gözümü açtığım ilk günden itibaren annemle beraber evde ev ekonomisi ve konfeksiyonla uğraştık. Annem hem makinede çalışır hem kendisi gibi çalışan onlarca kadının üretimini yönetirdi. Dikiş makinesiyle altı yaşındayken tanıştım. Gelinliğimin dantelini Selçuk ile birlikte Beyoğlu’nun arka sokaklarında o zaman kaçak getirilen kumaşçıdan alıp yengemle evde diktik. Kızımın gelinliğini ise Suteks Takımı’yla iki gece sabaha kadar uykusuz kalarak elde diktik. Zanaatkâr bir sanayici olarak sizlere sergilediğimiz giyilebilir sanat ürünlerimizin ne kadar biricik, özgün ve bir o kadar da çağdaş olduklarını anlatmaya çalışacağım:
Markaların bazıları trendleri bazıları ise izler yaratır. Geleceğin modası, geçmişin bugünün ruhundan esinlenen ve geleceği şekillendiren sanatçılardan beslenir. WGSN adına geçen hafta çekim yapan ekip bizi bu ikinci kategoriye koyarak onurlandırmıştır. Selçuki&Ali markası gardırobunuzda modası hiç geçmeyecek, her zaman giyebileceğiniz size özel ve biricik bir sanat eserini giysi formunda sunmaktadır. Hazır giyimin temeli terzilik. Artık terzi, modaevi mi kaldı diyebilirsiniz. O zaman gelin biz de yeniden adını koyalım: Bunun adı:  ‘future couture’. ‘Geleceğin Terzisi’yiz. Geleneksel bir el sanatını geleceğin zamansız modasına dönüştüren ürünleri tekstil ve çağdaş hazır giyim ‘know how’ı ile birleştirebilmiş Selçuki&Ali markamız geleceğin terzisi. Üstelik yeni neslin çağdaş yaşayan ilk ve biricik örneği.’’


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler