Çaresiz varlık : İnsan

Yaratıcı yönetmen Zeki Demirkubuz son çalışması Kor’da utanç, kötülük, gurur, vicdan, yüzleşme, minnet, pişmanlık, suçluluk, çaresizlik, umutsuzluk umarsızlık, şüphe, öfke, ikiyüzlülük, yabancılaşma temalarını insan doğasının en karanlık noktaları üzerinden özgün, yetkin bir anlatımla tartışıyor.

Yayınlanma: 24.03.2017 - 12:26
Abone Ol google-news

 

“İnsan en genel anlamda da en dar anlamda da çaresiz bir varlıktır. Bu çaresizliği kabul edersiniz, bunun üzerinden yüzleşirsiniz ya da boynunuzu eğersiniz ya da bunu inkar edip ahlaki bir soruna dönüştürürsünüz” diyor yaratıcı sinemacı Zeki Demirkubuz.

 

Emine ve kocası Cemal, patronları Ziya’nın atölyesinde çalışırken Cemal ile Ziya arasında bir anlaşmazlık yaşanır. Cemal işyerindeki hoşnutsuzluğundan ötürü karısı Emine ile oğlu Mete’yi ardında bırakarak Romanya’ya kaçak işçi olarak gider. Romanya’da tutuklanınca Türkiye’ye dönemez, Emine zor günler geçirir üstelik oğulları Mete’nin kalbi deliktir, acilen kalp ameliyatı olması gerekiyordur.

 

Bir başına kalan, umutsuzlukla boğuşan Emine atölyeye elişi almaya gittiğinde eski patronları Ziya ile karşılaşır. Ziya bir zamanlar hoşlandığı ama Cemal’i seçip onunla evlenen Emine’nin oğlu Mete’nin durumunu öğrenince kayıtsız kalmaz. Cemal aylar sonra İstanbul’a döner. Her şey yolunda görünmektedir. Emine konfeksiyon atölyesinde çalışmaktadır, oğlu Mete sağlıklıdır.

Cemal bir süre sonra oğlunun ameliyat masraflarını Ziya’nın ödediğini öğrenir, karısı Emine’yse bu durumu ondan saklamaktadır. Başına gelenlerden Ziya’yı sorumlu tutan ve ondan nefret eden, Emine’yi çok kıskanan Cemal bu sert durumla yüzleşecek midir yoksa görmezden gelmeyi mi seçecektir?

 


Kor Yönetmen–senaryo: Zeki Demirkubuz Oyuncular: Aslıhan Gürbüz, Caner Cindoruk, Taner Birsel, İştar Gökseven, Çağlar Çorumlu, Dolunay Soysert / 2016, 145 dakika, BirFilm/ Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon