Adana’da portakal tadında karnaval

Adana'da bu yıl 5'incisi düzenlenecek olan 'Nisan'da Adana'da- Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı' etkinliği bugün başlıyor.

Yayınlanma: 06.04.2017 - 20:57
Abone Ol google-news

“Nisanda Adana’da-5. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” bugün başlıyor. Nisan ayının başından bu yana portakal çiçeği kokan kent bu kez de karnaval etkinliklerine, dolayısıyla renkli görüntülere sahne olcak.

Bu yıl 5. kez düzenlenen ve 3 gün sürecek olan karnavalda en coşkulu gün, Adanalılar ve kente gelen turistlerin rengârenk kostümleriyle sokak ve caddeleri dolduracağı yarınki büyük Karnaval Yürüyüşü ile yaşanacak. Kente önemli bir canlılık ve turizm hareketi yaşatacak karnavalda ayrıca çok sayıda sanatsal, kültürel ve sportif etkinlik gerçekleşecek.

Kent merkezindeki ana cadde ve sokaklarda bir şölen havasının yaşanacağı Portakal Çiçeği Karnavalı’na çok sayıda sanatçı ile birlikte iş ve cemiyet hayatından çok sayıda ünlü isim de katılacak. Adana’ya gelecek Nükhet Duru, Meltem Cumbul, Bedri Baykam, Menderes Samancılar, Emre Karayel, Timur Savcı, Arif Keskiner, Nebil Özgentürk, Erdal Cindoruk, Rıza Akın, Murat Hasarı, Faruk Tınaz, Levent Veziroğlu, Nur Veziroğlu, Levent Özdilek, Mehmet Turgut ve Galip Erdal gibi isimlerin yanı sıra, Gripin, Redd ve Kolpa grupları da müzikseverlere unutulmayacak bir karnaval yaşatacaklar.

Atilla Özdemiroğlu anılacak

Karnaval etkinlikleri arasında geçen yıl aramızdan ayrılan müzik adamı Attila Özdemiroğlu da, pazar günü Mimar Sinan Amfi Tilatro’daki, Çukurova Devlet Senfoni Orkeskestrası eşliğinde Nükhet Duru, Meltem Cumbul, Gripin, Güvenç Dağüstün’ün katılacağı, Özdemiroğlu’nun şarkılarının seslendirileceği konserle anılacak. Karnavalda bu yıl ilk kez, “Ödüllü Halk Koşusu” ve Kostüm Koşu ve Tasarım Yarışması”da düzenlenecek. Ödüllü Halk Koşusu pazar günü 09.00’da Tarihi Büyüksaat Kulesi önünden başlayıp Merkez Park’ta sonlanacak. Merkez Park’ta 11.00’de başlayacak “Kostümlü Karnaval Koşusu” ise ayrı bir anlam taşıyor. Aynı zamanda “Kostüm Tasarım Yarışması” heyecanının da yaşanacağı yarışmada ilk 3’e giren kostüm sahiplerine gala gecesi ödül verilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler