Fotoğraf sanatçıları Ankara’da buluşuyor

AFSAD’ın 8. kez gerçekleştirilecek, 40. yaşına özel uluslararası katılımlı sempozyumu, 17 Kasım’da kapılarını ziyarete açacak.

Yayınlanma: 11.11.2017 - 21:36
Abone Ol google-news

Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD), 40’ıncı kuruluş yıldönümünü, “Güncel Sanat ve Fotoğraf” konulu “8’inci Fotoğraf Sempozyumu” ile kutlayacak.

AFSAD, fotoğraf sanatına ilgi duyan sanatseverleri, üç gün boyunca fotoğraf sanatının ele alınacağı bir sempozyuma davet ediyor. Dünyaca ünlü sanat eleştirmeni, yazar ve eğitimci Terry Barrett’in konuk olarak katılacağı sempozyum, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, 17-18-19 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenecek.

Sempozyumda, “Güncel Sanat ve Güncel Sanatta Fotoğraf Kullanımı”, “Türkiye’de Güncel Sanat ve Fotoğraf”, “Güncel Sanat ve İzleyici İlişkisi” ve “Sosyo-Kültürel ve Politik Bir Olgu Olarak Güncel Sanatın Gücü ve Gelecek Beklentileri” başlıklarını taşıyan dört ayrı panel yapılacak.

Kırkıncı yıl sergisi

Fotoğraf severlerin ilgiyle izleyeceği “Çağrılı Sergi” bölümünde; Murat Germen, Hayal İncedoğan, Melih Arıcan, Nilay İşlek, Emel Karakozak, Nancy Atakan, Merve Ünsal, Ömer Orhun, Seyed Ehsan Bagheri, Gülbin Özdamar Akarçay, Mehmet Yılmaz, Rıfat Şahiner, Osman Bozkurt, Murat Durusoy, Simber Atay, İbrahim Göğer, Erol Büyükyazıcı ve ODDVİZ grubu olarak katılan Çağrı Taşkın, Serkan Kaptan ile Erdal İnci yapıtlarıyla yer alacak. Atölye çalışmaları, bildiri sunumları ve fotoğraf sergilerinin renklendireceği sempozyumda katılımcılar, AFSAD’ın “40’ıncı Yıl Üye Sergisi”ni de ziyaret etme fırsatını bulacak.

Dünyaca ünlü isimler

Sempozyuma dünyada ve Türkiye’de fotoğraf sanatında yankı uyandıran çalışmalar yapan şu isimler katılacak: “Terry Barrett, David Bate, Shahidul Alam, Chiara Federica Capodici, Boris Roges, Serhan Ada, Fırat Arapoğlu, Nancy Atakan, Simber Atay, Melih Zafer Arıcan, Laleper Aytek, Gökhan Birinci, Osman Bozkurt, Orhan Cem Çetin, Murat Durusoy, Süreyyya Evren, Murat Germen, Nilay İşlek, Kerimcan Güleryüz, İbrahim Göğer, Hayal İncedoğan, Yakup Kuyucu, Beral Madra, Ömer Orhun, Engin Özendes, Gülbin Özdamar Akarçay, Nermin Saybaşılı, Ayşegül Sönmez, Rıfat Şahiner, Handan Tunç, Sadık Tümay ve Mehmet Yılmaz.”

Fotoğraf sanatına ilgi duyan tüm sanatseverlerin katılabileceği oturumlar, atölye çalışmaları ve sergiler gerçekleşirken, ziyaretçiler fotoğraf sanatçılarıyla bir araya gelme fırsatı yakalayabilecek. Konuklar ayrıca sempozyum süresince sunulacak bildirilerin yer aldığı “Sempozyum Kitabı”nı da edinebilecek. Etkinlik kapsamında açılan sergiler ise 30 Kasım tarihine kadar açık.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler