Türk tiyatrosu Frankfurt’ta

5. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali, 7 oyun ve çok sayıda sanatçının katılımıyla 4-14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.

Yayınlanma: 06.02.2018 - 20:58
Abone Ol google-news

Bu yıl beşinci kez düzenlenecek olan Frankfurt Türk Tiyatro Festivali Beyoğlu’ndaki Küçük Sahne’de yapılan bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Haldun Dormen, Ayla Algan, Aliye Uzunatağan, Celal Kadri Kınoğlu, Behzat Uygur, Tamer levent gibi isimlerin hazır bulunduğu toplantıda Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni ve Festival Başkanı Kamil Kellecioğlu etkinliğe dair bilgi verdi.

Tiyatro Frankfurt’un ev sahipliğinde ve Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosluğu’nun himayelerinde düzenlenen festival 4-14 Mayıs 2018’de, Avrupa’nın finans ve kültür merkezi kabul edilen Frankfurt ve çevresindeki en büyük ve seçkin tiyatro salonlarında sanatseverler ile buluşacak. Kamil Kellecioğlu’nun “Avrupa’daki tek Türkçe tiyatro festivali” olarak nitelediği etkinlikte bu yıl 7 oyun sahnelenirken atölyeler, paneller ve söyleşiler de yer alacak.

Kellecioğlu basın toplantısında festivale katkısı olan kişi ve kurumlara tek tek teşekkür ettikten sonra şunları söyledi: “Bu Festivali yapma amaçlarımızdan biri ve en önemlisi Türk tiyatrosunu Avrupa’da en iyi şekilde tanıtmak. Çünkü Frankfurt’ta birçok farklı ulustan izleyici var. Herkese hitap edebilmek için, sahnelenecek olan tüm oyunları Almancaya çeviriyor ve Almanca üst yazıyla gösterimlerini yapıyoruz. Festival sayesinde Almanlara Türk tiyatrosunu sevdirdik.

Bundan sonra da aynı hedefle yolumuzda ilerlemeye devam edeceğiz.” Rüsselsheim Tiyatrosu’nda, Frankfurt Gallus Tiyatrosu’nda ve Frankfurt Internationel Tiyatrosu’nda sahnelenecek oyunlar şöyle sıralanıyor: “Shirley” - Sumru Yavrucuk (4 Mayıs), “Müzikli Park” - Tiyatro Fil (5 Mayıs), “Hasta Etme Adamı” - Süheyl & Behzat Uygur Tiyatrosu (5 Mayıs), “Sınır” - Nürnberg Objektif Sahne (6 Mayıs), “İstiklal” - Frankfurt Güneş Tiyatrosu (9 Mayıs), “Giydirici” - İstanbul Devlet Tiyatrosu (11 Mayıs), “Karmakarışık” - İstanbul Devlet Tiyatrosu (12 Mayıs). Engin Alkan, Aliye Uzunatağan, Emrah Elçiboğa gibi usta isimler etkinlik boyunca oyunculuk atölyeleri verirken, Nur Onur da etkili iletişim konusunda bir atölye düzenleyecek. Ayrıca Ayla Algan, Haldun Dormen, Sumru Yavrucuk, Tamer Levent, Celal Kadri Kınoğlu, Erdal Küçükkömürcü, Zafer Algöz, Atilla Şendil, Ayşenil Şamlıoğlu, Selçuk Yöntem, Barış Falay, Laçin Ceylan, Yıldız Kültür, Nurten İnan, Erkan Avcı, Fatih Koyunoğlu, Behzat ve Süheyl Uygur da fuaye söyleşilerinde izleyicilerle bir araya gelecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon