Eurovision 2018'in favorisi İsrail'den Netta ve 'Toy'

Eurovision zamanı daha geldi çattı! Eurovision 2018'in favorisi İsrail'den Netta ve 'Toy'... 10 Mayıs Perşembe düzenlenecek iki yarı finalden sonra 12 Mayıs Cuma akşamı yapılacak büyük finali kimin kazanacağı merakla bekleniyor.

Yayınlanma: 09.05.2018 - 09:44
Abone Ol google-news

Bu yıl 63'üncüsü düzenlenecek olan Eurovısıon şarkı yarışması'nın resmi açılış töreni 7 Mayıs'ta yapıldı. Yarışmaya bu yıl 43 ülke katılıyor. Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve İngiltere, bu yılki ev sahibi ülke Portekiz ile birlikte yarışa doğrudan katılıyor.

Yarışmanın bu yılki favorileri arasında Belarus, İsrail ve İspanya yer alıyor. Belarus adına Eurovizyona genç şarkıcı Alekseev katılrken İsrail'in adayı ise sıra dışı tarzıyla dikkat çeken Netta Barzilay. İspanya'yı temsil eden genç çift Alfred ve Amaia romantik şarkıyla sahne almaya hazırlanıyor. Fransa'dan ise yarışmaya 'Mercy' isimli Fransızca şarkısıyla Madame Monsieur katılıyor.

İtalya, kendi dilinde bir şarkıyla yarışmaya karar veren ülkeler arasında. Almanya'dan Michael Shulte ise bu ülkelerin aksine yarışmada şarkısını İngilizce söyleyecek. Lizbon'da düzenlenecek gecede İngiltere adına ise sahnede Surie olacak.

Yarışmanın ilk yarı finali 8 Mayıs'ta yapıldı. İkinci yarı final ise, 10 Mayıs'ta yapılacak. 63'üncü Eurovısıon şarkı yarışmasının finali ise 12 Mayısta gerçekleştirilecek.

İsrail'i temsil eden 1993 doğumlu genç şarkıcı Netta Barzilai ya da kısaca Netta açık ara bahislerin favorisi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler