Yıldız Şancılar Diva’yı Selamladılar

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 17 Mayıs Perşembe akşamı sezonu, İstanbul Lütfi Kırdar’da “Leyla Gencer’in Anısına: Donizetti ve Puccini” başlığını taşıyan muhteşem konserle tamamladı.

Yayınlanma: 22.05.2018 - 13:15
Abone Ol google-news

BİFO, daimi şefleri Sascha Goetzel yönetiminde verdiği konsere Akademi BİFO öğrencilerinin Yekta Kara rejisiyle seslendirdiği Puccini’nin tek perdelik operası “Gianni Schicchi” ile başladı. Genç sanatçıların eğitimine önem veren Leyla Gencer’e bir gönderme olarak…

İkinci bölümde ise sanatçının olağanüstü kariyerine damgasını vurmuş olan Tosca, Aida, La Traviata, Norma, Salome ve Güllü Şövalye gibi operalarını izleyicisiyle buluşturan BİFO ve Akademi BİFO şancıları bu kez de Donizetti’nin Anna Bolena, Maria Stuarda ve Roberto Devereux operalarından bölümleri Türkiye’nin şan dünyasındaki varlığını kanıtlayan dört yıldız sanatçıya eşlik etti.

Dünya operalarında Leyla Gencer’i örnek alarak yükselen soprano Simge Büyükedes ve mezzosoprano Asude Karayavuz “Maria Stuarda”; soprano Çiğdem Soyarslan “Roberto Devereux” ve soprano Burcu Uyar “Anna Bolena” operalarından aryaları başarıyla seslendirdiler.

Leyla Gencer’in anısı, orkestranın sahnedeki konumu, eserlere hakimiyeti, yıldızlara eşliği, solistlerin güçlü yorumlarıyla gurur veren, doyurucu bir opera akşamında canlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon