"TÜRGEV Başkanı, MESAM’a danışmanlık yapıyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, MESAM'a kayyum atanması sonrası yaşanan süreç ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Yayınlanma: 25.05.2018 - 14:56
Abone Ol google-news

Bir dönem TÜRGEV Başkanlığı da yapan Av. Arzu Akalın’ın atanan kayyuma danışmanlık yaptığı iddilaını gündeme getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, "Türkiye’de sanat ve sanatçı özgürlüğü için vazgeçilmez bir kale olan MESAM’ı ele geçirmek için her yol denenmektedir." dedi.

İlgezdi'nin açıklaması şöyle:

MESAM, 1986 yılında eser sahiplerinin mali haklarının takibi ve toplu temsili amacı ile müzik eserleri alanında kurulmuş ilk meslek birliğidir.

 MESAM kurulduğu günden bugüne, sanatçılar arasında din, dil, ırk, cinsiyet ve müzik türü ayrımı yapmaksızın, herkese saygı ve eşitlik çerçevesinde yaklaşmış, sanatın ve sanatçıların sorunlarına meslek ahlakı çerçevesinde çözüm üretme çabasında olmuştur.

 Siyasi bir operasyon ile 5 Mart 2018 günü, Kültür Bakanlığı tarafından MESAM’a kayyum atanmasından sonra da telif hakları alanında, ülkemizin hafızası, arşivi ve öncüsü olan MESAM’ı ele geçirme müdahaleleri devam ediyor.

 MESAM’ın meşru yollarla seçilmiş yönetiminin görevden alınması ve yerine kayyum atanması yetmiyormuş gibi 31 Mayıs'ta gerçekleştirilmesi planlanan Genel Kurul öncesi daha önce görevden alınan yönetim, 'Haysiyet Kurulu'na sevk edilerek seçime girmesi engellenmek istenmektedir.

 Atanan kayyumun, tek görevi kurumu seçime götürmek olmasına rağmen kurulları değiştirerek önceki yönetimi meslek birliklerinin yargı kurumu olan 'Haysiyet Kurulu'na sevk etmeleri kabul edilemez.

 Atanma gerekçe ve görev sınırlarını aşarak kendilerinden olmayan üyelerin kıyımı için hukuka aykırı ve kendisine yakın kişilerden oluşturulmuş Haysiyet Kurulu Kararlarının da hukuka aykırı olduğu ortada olmakla birlikte MESAM Üye Disiplin Yönergesinin 10. Maddesine göre bu şekilde verilmiş Haysiyet Kurulu kararlarının hukuka uygun olarak alınması halinde dahi kesinleşmesi yani icrai sonuç doğurabilmesi ancak ve ancak kararın üyeye tebliğ tarihinden itibaren bir ay geçmiş olmasına ve o bir ayda da kararın iptali amaçlı dava açılmamış olmasına bağlıdır. Buna rağmen Arif Sağ ve yönetiminin yanı sıra Erdal Güney, Tolga Sağ, Aynur Haşhaş, Gani Pekşen’inde aralarında olduğu ve tespit edilen en az 108 kişi asıl üyelikten çıkarılırken, 53 yeni üye yapılmıştır.

 "TÜRGEV Başkanı, MESAM’A danışmanlık yapıyor"

 MESAM’daki siyasi operasyonlar bunlarla da yetmiyor, bir dönem TÜRGEV Başkanlığı da yapmış Av. Arzu Akalın’ın atanan kayyuma danışmanlık yaptığı iddia edilmektedir. Bu da göstermektedir ki Türkiye’de sanat ve sanatçı özgürlüğü için vazgeçilmez bir kale olan MESAM’ı ele geçirmek için her yol denenmektedir.

 25 Haziran sabahı, sanatın ve sanatçının daha özgür olduğu bir Türkiye umuduyla çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Türkiye’nin aydınlık sanatçıları bu hukuksuzluğu da tarihin karanlığına mahkûm edecek güçte ve dirençtedir. MESAM, binlerce duyarlı üyesi ile direnecek ve bu haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe boyun eğmeyecektir.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler