Tesbihin En Şık Hali TespiHouse…

Tarih boyunca birbirinden farklı malzemelerde üretilen tesbihler kimi zaman dua edenlerin ellerinde ibadet amaçlı, kimi zaman el tutkusu kimi zaman da özel bir koleksiyonun parçası olarak karşımıza çıkıyor.

Yayınlanma: 07.02.2018 - 13:15
Abone Ol google-news

Tesbihler ülkemizde 33 ve katları kadar boncuk tanesinin ipe dizilmesiyle yapılıyor. Tane, durak, imame ve kamçı olmak üzere 4 bölümden oluşan tesbihler, kullanıldığı malzemeleri değişse de her birinden ustaların alın terini ve el emeğini saklıyor. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile üretim usullerinde farklılıklar olsa da tesbihler, aslında Osmanlı geleneğinin birer yansıması olarak kabul ediliyor.

Tespihouse’un özenle ürettiği görkemli tesbih modelleri, yıllardır tesbih severlerin ve büyük koleksiyoncuların gözde modelleri arasında yer aldı. Okan Ocakbaşı gibi profesyonel ustaların elinden çıkan tesbih çeşitleri, tesbih kültürüne bakış açınızı yeniden inşa ederek eşsiz dokusu ve özel renkleri ile her ortamda büyüleyici bir etki yaratıyor.
Tespihouse’un hiçbir tanesinde kaliteden ödün vermediği özel koleksiyon tesbihleri kapıda nakit ödeme seçenekleri ve kredi kartına 4 taksit imkanları sizin olmayı bekliyor. Üstelik hiçbir kargo ücreti ve iade şartı bulunmuyor. 

Tespihouse’un ünlü kehribar tesbihleri renkleriyle göz doldurduğu kadar doğallığıyla da sahibine enerji ve sağlık veriyor.Makrome örgü tekniği ile profesyonelce üretilen kehribar tesbihler, özgün püskül tasarımları ve bir bakışta belli olan kaliteli işçiliği tesbih koleksiyonlarının olmazsa olmazları arasında. Tesbih kültürünü geçmişine layık bir şekilde sürdüren Tespihouse, kehribar tesbihlerde de ününe yakışır nitelikte özgün eserler ortaya koymaya devam ediyor. Yüreğinde doğanın izlerini taşıyan kehribar tesbihler, zevkinize göre sade veya ışıltılı modellerden oluşuyor. Tespihouse ustalarının tesbih sanatında eğildikleri değerler sayesinde özenle tasarlanan kehribar tesbihler, parmaklarınıza yakışan önemde üretilir. Gün içinde vücudunuzda biriken elektriği emerek stres seviyenizi en aza indiren kehribar tesbihler, ateş kırmızısından, göl yeşiline kadar onlarca renk çeşidi ile sunuluyor. Tespihouse farkıyla üretilen kehribar tesbihlerde, ateş,damla ve sıkma çeşit kehribarlardan imâl edilerek, sığırcık tane ve arpa tane gibi farklı biçimlerde kesimler ile hazırlanıyor. Her tesbih sever kendine ait bir kehribar tesbih edinsin diye, 288’den fazla kehribar tesbih türü üreten Tespihouse, tesbih dünyasına kattığı birbirinden renkli kehribar tesbihler ile konuşulmaya devam ediyor.
Duruşundaki asalet ile ihtişamınızı yücelten gümüş tesbihler de kehribar tesbihler gibi insan vücuduna sağladığı faydalar ile tanınır. Gümüş tesbihlerde 925 ve 1000 ayar çeşitlerini sunan Tespihouse, gümüş tesbihlerin işlenmesinde gereken özveriyi sağlayarak, gümüş tesbih sevdasını gönülden yaşatır. Başka hiçbir yerde eşi olmayan püsküllü 1000 ayar gümüş tesbihler, Trabzon'a özgü kazaziye örgü tekniği ile özel bir el emeği ve işçilik ile tane tane işlenerek ellerinizle buluşturulur. Farklı renklerdeki zirkon taşlarının işlenmesi ile tasarlanan 925 ayar gümüş tesbihler ise, tesbih sever yakınlarınıza alabileceğiniz en güzel hediyelerden biri olabilecek niteliktedir. Silindir, elips, arpa ve küp kesimlerden meydana gelen gümüş tesbihler her ortamda şıklığınızı tamamlayacak parıltıya sahiptir. Gümüş tesbihlerin uzun ömürlü olması, onunla geçireceğiniz vaktin değerini anlamanıza yardımcı olur.

Tespihouse profesyonelliği ve itinasıyla sunulan kehribar ve gümüş tesbihler, sizlere gerçek tesbih bir sanatı yaşatacak. Birbirinden değerli tesbih modellerini kredi kartına 4 taksit imkanı ve kapıda nakit ödeme seçenekleriyle satın almak için şimdi vitrinlerimizi gezin. Üstelik, hiçbir kargo bedeli almamakla birlikte tüm iadelerinizi koşulsuz kabul ediyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler