Hekimlerden ‘açlık teklifine’ karşı protesto

Sağlık emekçileri, Ankara’da düzenledikleri eylemde ihraç edilen sağlık çalışanlarının SGK ile anlaşması olan hastanelerde çalışmasını yasaklayan yasa teklifini protesto etti.

Yayınlanma: 11.11.2018 - 22:04
Abone Ol google-news

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) çağrısıyla dün Ankara Kuğulupark’ta düzenlenen eylemde, teklifle, ihraç edilen sağlık çalışanlarını açlığa mahkûm edeceğini belirterek, teklifin geri çekilmesi çağrısında bulundu. Eylemde “Yaşamak, yaşatmak istiyoruz,” “Çalışma hakkımız engellenemez,” “Zorba yasasına hayır,” “Açlık yasasına hayır” sloganı atan sağlık emekçileri, “Eğitim ve çalışma hakkımız engellenemez” pankartı taşıdı.

Eylemde konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, “Biz KHK’lerle eğitim hakkı, çalışma hakkı ellerinden alınan arkadaşlarımızın işlerine, eğitimlerine dönmesini beklerken daha acımasız, daha zalim bir tasarıyla karşılaştık” dedi. Meclis’te Sağlık Komisyonu üyesi milletvekilleriyle görüştüklerinde hem muhalefet milletvekillerinin hem de bazı AKP’li milletvekillerinin itirazlarına hak verdiğini kaydeden Adıyaman, “O zaman umutlandık ama hiçbir şey çıkmadı. Bu antidemokratik, insanları açlıkla terbiye etmeye çalıştıkları yasa tasarısı bir an önce geri çekilsin” dedi.

SES Genel Başkanı Gönül Erden de KHK’lerle on binlerce sağlık ve sosyal hizmet emekçisinin işlerinden atıldığını kaydederek, “Bugün bizlere açlık ve ölüm dayatıyorlar. Biz biat etmedik, etmeyeceğiz. Bu yasa teklifi ulusal hukuka da uluslararası hukuka da aykırı, anayasaya ve insan haklarına aykırı bu yasa teklifini getirerek suç işliyorsunuz, gelin bu hatanızdan Meclis’te vazgeçin diyoruz” diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler