Sağlık Bakanlığı'ndan SMA hastalarına ilişkin önemli açıklama

Sağlık Bakanlığı, "SMA hastalığı Tip 2 ve Tip 3 için de bireysel hasta başvurularını işleme aldık, ilaç temini için süreci başlattık" açıklamasında bulundu.

Yayınlanma: 12.11.2018 - 18:56
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalarının ilaç teminine ilişkin, "SMA tip 2 ve tip 3 için de bireysel hasta başvurularını işleme almış bulunuyoruz. Bakanlığımız, hızlı ruhsatlandırma ve zorunlu ruhsat serbestleştirme yöntemi dahil alternatif yollarla ilaç temini için süreci başlatmıştır." bilgisini paylaştı.

Koca, "Sağlık Bakanlığı olarak SMA tip-2 ve tip-3 için de bireysel hasta başvurularını işleme almış bulunuyoruz. İlgili kurul onayını takiben başvuru sahiplerine bilgilendirmeleri yapılmaktadır. Bu konuda, Bakanlığımız hızlı ruhsatlandırma ve zorunlu ruhsat serbestleştirme yöntemi dahil, alternatif yollarla ilaç temini için süreci başlatmıştır. Bu tür hastalarımızı ilaçsız bırakmayacak şekilde, söz konusu ilaçları ülkemize uygun fiyatla temin için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız."  ifadelerini kullandı.

SGK tarafından karşılanmıyordu


SMA hastalığı Tip 2 ve Tip 3 hastalarının ilaçları SGK tarafından karşılanmıyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler