AKP geri adım attı

Muhalefetin ve sağlık çevrelerinin ihraç edilen doktorlarla ilgili baskısı sonuç verdi.

Yayınlanma: 13.11.2018 - 23:33
Abone Ol google-news

AKP, CHP başta olmak üzere muhalefet partileri ve sağlık çevrelerinin yoğun eleştirileri üzerine kamudan ihraç edilen doktorların çalışmasını sınırlayan düzenlemeden geri adım atma kararı aldı. AKP’nin hazırladığı, muhalefetin de sıcak baktığı önergeye göre; ihraç edilen doktorlar, tüm özel hastanelerde çalışabilecek.

AKP’li milletvekillerinin sağlıkla ilgili torba yasa önerisinin görüşmelerine dün TBMM Genel Kurulu’nda başlandı. Önerinin geneli üzerindeki görüşmeler tamamlanırken, maddelerin görüşülmesi bugüne bırakıldı. Görüşmeler sırasında AKP, tartışmalı 5. maddede değişiklik önergesi hazırlayarak muhalefet partilerine sundu. CHP başta olmak üzere muhalefet partileriyle AKP’li grup yöneticileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda 5. maddede değişiklik yapılması kararlaştırıldı. CHP’nin yeterli bulmamasına karşın sıcak yaklaştığı önergeye göre; ihraç edilen doktorlar SGK ile anlaşması olup olmadığına bakılmaksızın tüm özel hastenelerde çalışabilecek.

Güvenlik soruşturması nedeniyle atanamayan doktorların zorunlu hizmet süresi olan 600 günü beklemeleri koşuluyla özel hastanelerde çalışmasına ilişkin hükümde ise süre 450 güne düşürülecek. 450 gün beklemek istemeyen doktorlar ise bu sürenin tazminatını ödeyerek çalışmaya başlayabilecek. Bu kapsamdaki doktorların vereceği raporlarının adli ve idari işlemlerde kabul görmeyeceğine ilişkin hüküm ise öneri metninden çıkarılacak. Türk Tabipleri Birliği de günlerdir eylemler ile yasa teklifine karşı tepkilerini sürdürüyordu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler