CHP'nin Meclis Başkan adayından ilk açıklama

CHP'nin TBMM Başkan Adayı Erdoğan Toprak ve CHP Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç ile Engin Altay, başkanlık adaylığı için TBMM Genel Sekreterliği'ne başvuruda bulundu.

Yayınlanma: 11.07.2018 - 12:32
CHP'nin Meclis Başkan adayından ilk açıklama
Abone Ol google-news
<video:1023324>

 

CHP'nin TBMM Başkan Adayı Erdoğan Toprak ve CHP Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç ile Engin AIltay, başkanlık adaylığı için TBMM Genel Sekreterliğine başvuru dilekçesini verdi.

Kendisini bu göreve layık gören CHP yönetimine teşekkür eden Erdoğan Toprak Türkiye'nin ağır bir süreçten geçtiğini söyledi. Türkiye'nin sorunlarını çözeceği yerin parlamento olduğunu vurgulayan Erdoğan Toprak şöyle konuştu:

Yıllardır her kademesinde görev yaptığım, sorumluluk üstlendiğim partimin,halkımızın oylarıyla seçerek görev verdiği Gazi Meclisin Başkanlığına şahsımı aday göstermeyi kararlaştırmış olmasından ötürü büyük onur duyduğumu belirtmek isterim. Bu onurlu göreve aday gösterilmem dolayısıyla başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere, parti yönetimine, yetkili kurullarımıza, TBMM Grup Yönetimimize ve parti grubumuzdaki tüm milletvekili arkadaşlarıma çok teşekkür ediyor, şükranlarımı iletiyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana demokrasi birikimimizin, millet iradesinin temsilinin en kutsal ve yüce mabedidir. Ülkemizin ulusal kurtuluş mücadelesini, Polatlı’ya kadar ulaşan düşmanın top seslerine rağmen ödünsüz ve korkusuzca sürdürmüş, bu nedenle Gazi unvanı ile taçlanmıştır.

Türkiye çok zor bir süreçten geçiyor. Ekonomide, iç politikada, dış politikada, insan haklarında, eğitimde, toplumsal barış talebinde…, Türkiye’nin çok ciddi sorunları vardır. Tüm bunların çözüm yeri bu kutsal mekan, bu yüce mabettir, milletin meclisidir. Doğru bir yasama Türkiye’nin birçok sorunlarını aşacak ve çözüm merkezi olacaktır.

TBMM Başkanı seçildiğim takdirde, bu yüce mabedi yine kutsal kılacağız. 81 milyonun temsilcilerinin yer aldığı bu mabedi yine saygın kılacağız. Devletle halkın arasına başka kimsenin girmesine izin vermeyeceğiz.

16 Nisan 2017 Referandumunda TBMM’nin yetkileri ne kadar azaltılsa da bu Gazi Meclisin yapacağı çok önemli işler olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin, milletimizin tüm sorunlarının çözüm yeri meclistir, bu yüce mabettir.

Yeni yönetim modeli ile yürütmenin mali ve idari denetimi konusunda, meclisin yetkileri daraltılmış olsa da, ben bu yüce çatı altında ortak akıl, uzlaşı ve çabayla, tüm partilerimizin ülkemizin, milletimizin temsilcisi 600 milletvekilimizin, öncelikli ve hayati konularda uzlaşacağına, bir araya geleceklerine inanıyorum.

Denge ve denetimi Meclis çatısı altında uzlaşı kültürü içerisinde oluşturmak en önemli hedeflerimden birisi olacaktır ve bu denetimi ortak aklı, uzlaşıyı öne çıkararak hayata geçirmek istiyorum.

Denge ve denetimin etkili olduğu bir mecliste iktidar partisinin de kendi eksiklerini görmesi ve gidermesi çok kolay olacaktır.

Meclisin azalan itibarını tüm siyasi partilerle birlikte geri getirmemiz lazım. Bu milletin ödediği vergilerin, ülkenin kaynaklarının nereye gittiğini halkın yüzde yüzünü ve 81 ili temsil eden bu Meclis’in, bilmesi ve denetlemesi gerekir.

Aday gösterildiğim TBMM Başkanlığı görevinde uzlaşı kültürünün tümüyle yeşermesi, yerleşmesi için yoğun çaba göstereceğim. TBMM Başkanının tarafsızlığı çerçevesinde tüm siyasi partilerimizle, temsilcileriyle eşit ve ortak çabayla, milletimizin barış, huzur, hoşgörü beklentilerinin somutlaştığı güçlü bir meclis için çalışacağım.

"ANA MUHALEFET ADAYININ “TBMM BAŞKANI” OLMASI TÜRKİYE’NİN DÜNYADAKİ İTİBARINI ARTTIRACAKTIR"

Gelişmiş demokrasilerde, İngiltere’de, Fransa’da, Almanya’da parlamentodaki önemli komisyon başkanlıkları muhalefete verilir. Meclis Başkanının ana muhalefette olması hem meclisin itibarını hem de Türkiye’nin dünyadaki itibarını artırır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, TBMM Başkanlığına şahsımı aday gösterdikleri için başta Sayın Genel Başkanıma, yönetimimize, grup başkanvekillerimize ve sayın milletvekillerimize bir kez daha teşekkür ediyor, kendimi 600 milletvekilinin vicdanına emanet ediyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon