Vekâlet de kalkabilir

‘Son Başbakan’lığı bitirdikten sonra Erdoğan’dan bir sadakat madalyası alan Binali Yıldırım, partideki ‘genel başkan vekili’ sıfatından da olabilir.

Yayınlanma: 14.07.2018 - 21:00
Abone Ol google-news

Yeni sistemle birlikte AKP’nin yönetim biçimi de değişecek. Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanı seçilmesiyle birlikte AKP MKYK ve MYK’deki üyeliği de sona erecek. 16 Nisan’da kabul edilen anayasa değişikliğinin ardından olağanüstü kongreyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP’nin Genel Başkanı da olmuştu. Olağanüstü kongrede parti tüzüğünde değişiklik yapılarak genel başkanlık koltuğunu Erdoğan’a devreden Binali Yıldırım için ‘genel başkan vekilliği’ getirilmişti. “Genel başkan vekili MKYK üyeleri arasından genel başkan tarafından belirlenir. Genel başkan vekili genel başkanın verdiği görevleri ifa eder, yetkileri kullanır. Genel başkanın yokluğunda genel başkan vekili MKYK ve MYK toplantılarına başkanlık eder” hükmü tüzüğe eklenmişti.

Son karar Erdoğan’ın

AKP’nin 18 Ağustos’ta yapılacak olağan kongresinde tüzük değişikliği de gündeme alındı. Tüzük değişikliğine Yıldırım için getirilen ‘genel başkan vekilliği’ hükmünün kaldırılmasının da eklenebileceği kaydediliyor. Parti yöneticileri, bu konunun henüz MKYK’de değerlendirilmediğini, ancak yeni sistemle birlikte partinin yetkili organlarında ‘genel başkan vekilliği’ gibi bir düzenlemeye gerek kalmadığını belirtti. Söz konusu tüzük hükmünün kaldırılıp kaldırılmayacağı konusunda ise son kararı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın vereceği belirtiliyor.

MKYK'DE DEĞİŞİM

AKP’nin kongresinde kabine ve parti grubunda yapılan değişikliklere paralel olarak 50 kişilik MKYK’de de büyük değişiklik olacağı beklentisi dile getiriliyor. Erdoğan’ın yerel seçimleri de dikkate alarak partide daha güçlü bir yapı oluşturmak istediği kaydediliyor. Erdoğan’ın kabine dışında kalan bazı isimleri MKYK’ye alabileceği, daha sonrasında da MYK’ye taşıyabileceği kaydediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler