Süleyman Soylu'dan CHP ve HDP'ye çok sert sözler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'lilerin cenazelerine katılan HDP milletvekilleri ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 24 Haziran seçimleri sürecinde Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmesi üzerinden CHP ve HDP'ye çok sert sözlerle yüklendi. Soylu, "Milletin karşısına çıkıp, 'Allah PKK'nın da, ona destek verenlerin de belasını versin' diyebilecekler mi, onu merak ediyorum." dedi.

Yayınlanma: 01.08.2018 - 12:33
Süleyman Soylu'dan CHP ve HDP'ye çok sert sözler
Abone Ol google-news

<video:1042785>

İçişleri Bakanı Soylu, Karabük’e gelerek, Soğuksu Merkez Spor Salonu'nda düzenlenen Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi'nin 2018 yılı 19/2 dönem mezuniyet törenine katıldı. Törene Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Karabük Valisi Kemal Çeber, AKP Karabük milletvekilleri Niyazi Güneş ile Cumhur Ünal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay ve Karabük İl Jandarma Komutanı Vekili Albay Önder Şevik katıldı.

Bakan Soylu, 621 Özel Harekat polisinin mezun olduğu törendeki konuşması şöyle:

Dün hemen görüştüm. Çelik gibi bir iradesi var. Bana dedi ki, “Bakanım, karım oraya benim yanıma gelmek istedi çocukla beraber. Başımıza böyle bir iş geldi. Vatan Sağ olsun.”

Hiçbir şeyden korkmayın. Amerika 5 bin TIR gönderip de PKK’yı ve PYD’yi orada besleyecekmiş. Avrupa onlara destek verecekmiş. Bilesiniz ki Avrupa da Amerika da bunların arkasında oldu, sizin gibi kahraman arkadaşlarımız bu toprakları onlara mezar etti ve onlara gerekli cevabı en şiddetli şekilde verdi.

SÜLEYMAN SOYLU: ŞEHİT OLMAYA HAZIR MISINIZ? - VİDEO

<video:1042802>

Asker olan eşini görev yerinde ziyaret etti, dönerken yola kurulan pusuda şehit oldu. Mesai arkadaşlarım, benim polis kardeşlerim; burayı iyi dinleyin. Batıda Avrupa’da teröriste destek verenler, ülkelerinde oturma hakkı verenler, siyasi sığınma taleplerini ikiletmeyenler, 5 bin TIR silah gönderenler, profesyonel katilleriyle bunlara eğitim verenler, akıl verenler, taktik verenler, moral verenler, Amerika’dan 10 bin km öteden adamlarını gönderip Kandil’de PKK’nın katillerine eğitim verenler, dernekleri üzerinden para gönderip, Anadolu’nun birliğini bozmaya çalışanlar, ay yıldızlı bayrağa göz dikenler; bir anne ile 11 aylık bebeğine pusu kurdular.

"ARTIK HİÇBİRİSİ BİZİM YARGILAMALARIMIZA LAF SÖYLEYEMEZ"

Bu cinayetin görmezden gelinip, üstü örtülür bir yanı yoktur. Artık hiçbirisi ne bizim operasyonlarımıza laf söyleyebilir, ne mahkemelerimize yargılamalarımıza laf söyleyebilir. Ne de kiminle alışveriş yapacağımıza laf söyleyebilir. Besleyip büyüttükleri budur.

PKK en tepesinden en altındakine kadar bebek katilidir. PKK ile kolkola girenler bu katliama dün ortaktı, bugün de ortaktır.

CHP VE HDP'YE ÇOK SERT SÖZLER

24 Haziran seçimleri döneminden CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmesi ve PKK'lilerin cenazelerine katılan HDP milletvekilleri üzerinden CHP ve HDP'ye çok sert ifadelerle yüklenen Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

Türkiye terörle mücadelede geridönülmez bir döneme girmiştir. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. PKK bugün can çekişmektedir. 

Benim burada bir beklentim var. Bir şey istiyor ve bunu görmek istiyorum. Bakan olarak değil, bu ülkenin vatandaşı olarak şurada masum şekilde oturan şuradaki vatandaşlarımızdan birisi olarak bunu duymak istiyorum.

Sandığa gittiğim zaman oy pusulasında PKK’nın sözcülüğünü yapan partileri görmüştüm. O partilere oy isteyen, “Bir oy bize, bir oy şu partiye” diye seçmenine akıl veren partileri görmüştüm.

Evet Trabzon’da Eren Bülbülümüzü şehit eden, evet o azılı caninin, o alçağın hainin cenazesine giden o 4 tane milletvekili rahat ettiler mi etmediler mi bunu sormak istiyorum. Yazıklar olsun.

Güya adalet için Ankara’dan İstanbul’a "sırtımızı PKK’yı yasladık" diyen adamlarla kol kola yürüyenler vardı. Seçim öncesi bunları hapishanede ziyaret edenler vardı. Ben bunlardan bir şey duymak istiyorum. Bu makamlar gelir geçer. Benden önce de içişleri bakanı vardı, benden sonra da olacak.

Milletin karşısına çıkıp “Allah bu PKK’nın da ona destek verenlerin de belasını versin” diyecekler mi, diyemeyecekler mi? Bunu merak ediyorum."

"AMERİKA BU SANA KAPAK OLSUN"

Öğretmenlerin 4- 5 gün önce kura çektiğini ve bazılarının 'Allah'a şükür, Batman Kozluk'a tayinim çıktı' dediğini hatırlatan Soylu, "Bu ne demektir, biliyor musunuz? Bundan yıllar önce Şırnak, Batman Kozluk’a tayini çıkan öğretmenlerimiz, 'Acaba ben ne yapacağım?' diye düşünüyordu. Şimdi Şenay Aybüke’mizin şehit olduğu Batman Kozluk’a kızlarımız, öğretmenlerimiz, evlatlarımız sadece teröristle mücadeleyi dağda değil, PKK ile değil aynı zamanda oradaki gençlerimiz ve evlatlarımızı bu ülkenin birliği ve beraberliği çatısı altında yetiştirmek için güle oynaya gidiyorlar. Amerika, sana da bu kapak olsun; aynen kapak olsun. Bu ülkenin üzerine bu anlayışla beraber gelinerek, pes ettireceğini zannedenler, bir casus rahibi yüzünden Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışacağını zannedenler, bilinmesini isterim ki Türkiye'nin gücünü bundan sonra daha kuvvetli ve kudretli şekilde göreceklerdir. Hiç kimsenin endişesi olmasın, öyle kolay değil" diye konuştu.

 ÖZEL HAREKAT POLİSLERİNE YEMİN 

Soylu, daha sonra Özel Harekatçılara şöyle yemin ettirdi; 

- Bu üniformayı kefen yapmaya hazır mısınız? 
- Milletin namusunu, vatanı size emanet ediyoruz, bu emaneti korumaya hazır mısınız? 
- KATO için, Gabar için, ay yıldızlı bayrağımız için şehit olmaya hazır mısınız?

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler