Akşener'den Erdoğan’a Ahlat tepkisi: ‘Gidip inşaat yapın demedim’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Bitlis’in Ahlat ilçesinde 10 dönümlük bir otağ yapılacağı açıklamasına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 28.08.2018 - 10:52
Abone Ol google-news

<video:1065095>

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün Malazgirt Zaferi’nin 947’nci yıldönümünde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den gelen öneri üzerine Ahlat’a 10 dönümlük bir otağ yapılacağını açıkladı. Erdoğan, “Ahlat’a bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü yakışır. Çünkü otağı Sultan Alpaslan oraya kurdu biz de varisleri olarak oraya böyle bir otağ kuralım” dedi.

<haber-dikey:1065654,1065047>

Meral Akşener, otağ projesine Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajla tepki gösterdi. Akşener mesajında, “Sayın Erdoğan ve ortağının, bu yıl #Ahlat ve #Malazgirt’i hatırlamış olmasından memnunum. Ata diyarında ev tutarak verdiğim mesajın kısmen de olsa alınması sevindirici. Kısmen çünkü ben ‘Oraya gidip hemen inşaat yapın’ demedim. ‘Maziye oradan bakıp, geleceği oradan okuyun’ dedim” ifadelerini kullandı.

 2017’DE EV KİRALAMIŞTI

 Akşener, partisinin kuruluşunun ilan edilmesinin hemen ardından Ekim 2017’de Ahlat’ın Aşağı Çarşı mevkisinde bulunan yedi katlı bir apartmanda daire kiralamıştı. İlk yurt gezisini de Ahlat’a yapan Akşener, Kasım 2017’de bölgeye sık sık geleceğini belirterek, “Ahlat’ta ev almak istedim ama paramız yetmedi. O yüzden biz de ev kiraladık. En büyük hayalim burada bayramlarımızı birlikte geçirmek. Eşim ve oğlum burada bayram namazını sizlerle kılacak. Bayram soframıza hep birlikte oturacağız” demişti. Akşener, 24 Haziran seçimlerinin öncesindeki Ramazan Bayramı’nın birinci gününde de ailesiyle birlikte ilçedeydi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler