İYİ Parti’de hedef ittifak değil, yerelde mutabakat

TBMM kulislerinde erken yerel seçim gündemi sıcaklığını korurken, iktidar blokunda yer alan AKP ve MHP’nin yerel alternatiflerini yaratmak üzere muhalefet de harekete geçti.

Yayınlanma: 28.08.2018 - 21:59
Abone Ol google-news

TBMM kulislerinde erken yerel seçim gündemi sıcaklığını korurken, iktidar blokunda yer alan AKP ve MHP’nin yerel alternatiflerini yaratmak üzere muhalefet de harekete geçti. Olağanüstü kurultayda kurmay takımını ve genel idare kurulunu yenileyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önümüzdeki hafta partisinin yerel seçim hazırlıklarını başlatacak. 24 Haziran seçimlerinde düşük oyun faturasını Millet İttifakı’na kesen İYİ Parti, edinilen bilgiye göre merkezi ittifaklar yerine yerel teşkilatların mütabakatı ile ‘ortak’ aday formülünü masaya yatıracak. Parti genel merkezinin ise saha analizlerine başlayacağı öğrenildi.

Parti kaynakları, hızla yapılacak çalışmaların ardından ilk planda “yerel yönetim vizyonunun” belirleneceği ve yerel seçimlerde teşkilatlarını daha serbest bırakacağını kaydetti. 24 Haziran’da İYİ Parti hiçbir ilde ilk sırada yer alamasa da muhalefet blokunun yerel bazlı ortaklaşmaları ile il ve ilçe belediyelerinde başarı sağlanmasının planlandığı öğrenildi. Adayların belirlenmesi sürecinde, anket çalışmaları ve teşkilatların görüşlerinin yoklanmasının ardından seçimde kazanabilecek adaylar öne çıkarılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler