Bahçeli, Erdoğan'ı uyardı: Sistemi tartışmaya açabilir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İstanbul, Ankara ve İzmir’in şer ittifakının eline geçmesi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tartışmaya açabilir" dedi.

Yayınlanma: 05.09.2018 - 09:22
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1073581,1072845>

Bahçeli, yerel seçimde ittifaka kapı aralayan çıkışına ilişkin olarak “ülkenin geleceğine yönelik hassasiyetlerimizi pazarlık konusu yapmayız. İstanbul, Ankara ve İzmir’in şer ittifakının eline geçmesi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tartışmaya açabilir. Kayyum yönetimindeki belediyelerin de PKK’nın siyasi uzantılarında kalması uluslararası arenada sıkıntılı bir mesaj ve görüntü oluşturur” dedi.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre bu konuda AKP’nin tutumunun belirleyici olacağını vurgulayan Bahçeli, ekonomik krize rağmen seçimin zamanında yapılması gerektiğini kaydetti.

"Arkasındayız"

Bahçeli, AKP’nin “gündemimizde yok” dediği af teklifine ilişkin olarak da “Sonuna kadar arkasındayız” değerlendirmesini yaptı. Çalışmaların olgunlaştığını ve Meclis açıldığında yasa teklifi olarak sunulacağını belirten Bahçeli, diğer partilerle de konunun paylaşılabileceğini ifade etti. Af teklifinin “genel af” değil, infaz sürelerinde değişiklik içerdiğini, genel af gibi algılanmasının doğru olmayacağını kaydeden Bahçeli, “Meclis nasıl karar verirse... Nihayetinde 50 milletvekilimiz var. Toplumsal beklenti ve ihtiyaç oluştu. Bunu dikkate almak lazım” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler