İstifa etti: Seyahat acentası gibi!

TBMM Dışişleri Komisyonu’ndan istifa eden Öztürk Yılmaz, komisyonun işlevinin yok edildiğini belirterek “O ülke senin bu ülke benim geziliyor” dedi.

Yayınlanma: 24.09.2018 - 22:10
Abone Ol google-news

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, AKP’nin, TBMM Dışişleri Komisyonu’nu işlevsizleştirdiğini ve komisyonu sadece turistik seyahat amacıyla kullandığını belirterek komisyon üyeliğinden istifa etti. İstifasıyla ilgili Cumhuriyet’e konuşan Yılmaz, özellikle 16 Nisan  referandumundan sonra Meclis komisyonlarının tamamen işlevsizleştirildiğini belirterek, “Tek adam rejiminin ihdas edilmesiyle birlikte parlamentonun yetkilerinin çok büyük bir bölümü maalesef budanmış oldu” dedi.

Yılmaz, “Komisyonlar anayasa değişikliğinden önce de zaten çalıştırılmıyordu ama bir şekilde orada belli bir tartışma oluyordu. Şimdi orasını tamamen kâğıt üstünde bir yer olarak düşünüyorlar. Şu anda Dışişleri Komisyonu Başkanı bu işi tamamen turistik seyahat işine çevirdi, o ülke senin, bu ülke benim geziliyor. ‘Birlikte gezelim, birlikte dolaşalım, harcırah alalım ama eleştiri olmasın’ anlayışıyla yaklaşıyor olaya” diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler