Uzmanlardan seçim taktikleri

CHP’de yerel seçimlerde seçmenle etkili bir iletişim kurulması için gerçekleştirilen sunumda; milletvekillerine öneriler sıralandı.

Yayınlanma: 03.10.2018 - 22:46
Abone Ol google-news

CHP’de yerel seçimlerde seçmenle etkili bir iletişim kurulması için gerçekleştirilen sunumda; milletvekillerine öneriler sıralandı. Öneriler arasında, “Mümkünse hiç fıkra anlatmayınız. Mizah dilini kullanabilirsiniz ama fıkrayı asla” denilirken, mizah dili için Necmettin Erbakan ve Hüsamettin Cindoruk örnek gösterildi.

CHP’nin Abant kampında milletvekillerine etkili iletişim konusunda yapılan sunumda seçmenle kurulacak iletişime ilişkin öneriler yer aldı. Prof. Dr. Can Bilgili ve Kamil Sönmez tarafından “Etkili İletişim Teknikleri” adı altında yapılan sunumda; milletvekillerine bu konuda bilgi notları da dağıtıldı. Sunumda milletvekillerine seçmenle kuracağı ilişkide kullanılması önerilen iletişim tekniklerinden bazıları şöyle:

-Anlatacağınız konuda mutlaka bir öykünüz olsun. Öykülü konuşmalar akılda kalıcıdır.

-Hedef kitlenizin duymak isteyeceği sözcükleri kullanın.

-Konuşmalarınızda umut verici olunuz. Geleceğe dönük projeksiyonlar ortaya koyunuz.

-İktidarın hatalarına odaklanmayınız. Yeni çözüm önerileri getiriniz.

-Mümkünse hiç fıkra anlatmayınız. Mizah dilini kullanabilirsiniz ama fıkrayı asla. Mizah dili için örneğin; Necmettin Erbakan, Hüsamettin Cindoruk.

-Bir gaf yaparsanız üzerine gitmeyiniz ve derhal başka konuya geçiniz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler