HDP yerel seçimlerde bölgesel ittifak arıyor

HDP’nin yerel seçimler çalıştayına katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan “O kayyımlar gidecek. Belediyelerimizi yeniden kazanacağız. Bizim olmayan belediyeleri de kazanacağız” dedi.

Yayınlanma: 20.10.2018 - 21:20
Abone Ol google-news

 

HDP’nin, Mart 2019’da gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere hazırlık için Diyarbakır’da topladığı “Yerel Seçim Çalıştayı”, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’ndaki Vedat Aydın Konferans Salonu’nda düzenlendi. Çalıştaya HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin yanı sıra HDP milletvekilleri, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Bedran Öztürk, görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, HDP ve DBP il ve ilçe örgütleri, Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Tevgerên Jınên Azad (Özgür Kadınlar Kongresi/TJA) ve Barış Anneleri Meclisi katıldı.

Buldan, 24 Haziran’da, her türlü engellemeye rağmen güçlü bir temsiliyetle TBMM’ye girdiklerini belirterek, “Bu dönemin ikinci aşaması yerel seçimler. Belediyelerimizi yeniden kazanacağız. Bizim olmayan belediyeleri de kazanacağız. Bunu başarabilirsek, bu hükümeti çözülmeye götürecek. O kayyımlar gidecek” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Kürt partilerine ortaklaşma çağrısı yaparak, “Asgari müştereklerde buluşma zamanıdır. Adaylar üzerinden ortaklaşma zamanıdır. Emek ve demokrasi güçlerini, bu ceberut iktidardan kurtulmak isteyen herkesi ittifaka davet ediyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler