Akar’a AA’dan düzeltme

Milli Savunma Bakanı Akar, Münbiç’te ABD ile ortak devriyenin ‘birkaç günlük hazırlıktan sonra başlayacağını’ açıkladı, AA ise süreyi ‘70 gün’ olarak verdi.

Yayınlanma: 24.10.2018 - 22:26
Abone Ol google-news

 

Türkiye ile ABD arasında pazarlıkların sürdüğü Münbiç yol haritası konusundaki belirsizlik, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın sözlerine yansıdı. Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk olan Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve mevkidaşı Mike Pompeo’nun 4 Haziran’da Münbiç yol haritası üzerinde anlaştığını belirtti. Kent etrafında müşterek devriye faaliyeti için Türk ve ABD askerlerinin eğitimlerinin sürdüğünü açıklayan Akar, “Bugün-yarın bu sürecin tamamlanacağını ve eğitim sürecinin tamamlanmasını müteakip birkaç günlük hazırlıktan sonra müşterek birleşik devriyenin de başlayacağını söyleyebilirim” dedi. Buna karşın, AA haberinde Akar’ın bu sözleri “Bugün yarın bu sürecin tamamlanacağını, 70 günlük hazırlıktan sonra bu birleşik devriyenin başlayacağını söyleyebilirim” şeklinde aktarıldı. İki ülke, 4 Haziran’da YPG’nin, Mınbiç’ten Fırat’ın doğusuna çekilmesi için yol haritası üzerinde uzlaşmaya varmıştı.

Akar, Rusya ile sağlanan İdlib mutabakatı kapsamında, silahsızlanma bölgesindeki çekilmenin öngörülen tarih olan 15 Ekim’de tamamlanamadığına işaret ederken çekilmenin “büyük bölümünün” gerçekleştiğini duyurdu.

Aklıselim davranılsın

Milli Savunma Bakanı, Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Aleksis Çipras’ın Yunan karasularına ilişkin kararnameye müdahalesiyle ilgili, “Biz komşumuzun aklıselim çerçevesinde davranmasını bekliyoruz. Uluslararası teamüller var. Karşılıklı ekonomik menfaatlerimiz var. NATO içinde müttefikiz” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler