Donarak şehit olan askerin babasına haberi bakın kim vermiş!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli’de donarak hayatını kaybeden askerin babasına haberi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından verildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "İki askerimizin donarak ölmesinin hesabının verilmesi lazım. O askerlerin elbiseleri yok muydu?" diye de ekledi.

Yayınlanma: 28.10.2018 - 15:54
Abone Ol google-news
<video:1124631>

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Dumlupınar'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk sosyal tesislerinin açılışında konuştu.

 Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli satır başları şöyle;

“El aleme el açan bir tutumu terk etmeliyiz. Yaşadığımız sorunları, babalarımızın yaşadıkları sorunlara çocuklara yaşatmayalım. Milli mücadele ruhunu yaşatmak zorundayız. Osmanlı’nın parasını basacak matbaası bile yoktu. Tarihi geleceğe doğru büyütmek zorundayız.

Dumlupınar Müzesi’ni gezmeyen arkadaşlarımız gezsin. Orada Osmanlı’nın bir tüfeği bile yok. Ne demek bu kaba güçle dünyaya egemen olunmuyor. Akıl gücü gerek. Ne demiş Köroğlu ‘Delikli demir icat oldu, mertlik bozuldu.' O nedenle Mustafa Kemal Atatürk Kırıkkale’de silah fabrikasını kurdu.

Hala bakıyoruz dışarıdan borç para gelecek mi? Egendim Katar’dan 15 milyor dolar geldi neredeyse göbek atacağız. Neden saman, neden ercimek ithal ediyoruz? Neden canlı hayvan ithal ediyoruz? Önümüzdeki süreç içinde hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu işin sağı solu yoktur. Bu bir vatanseverlik olayıdır. Bütün vatanseverleri yeniden bir milli mücadele için göreve davet ediyoruz. Tüm Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.

İki askerimizin donarak ölmesinin hesabının verilmesi lazım. O askerlerin elbiseleri yok muydu? Niçin düşünmediler. Bir şehidimizin babasıyla görüştü. Kendisine mezarlıklar müdürü haber veriyor. Düşünebiliyor musunuz?”

 

<video:1124604>

Kılıçdaroğlu, İstanbul’daki Cumhuriyet resepsiyona katılmayacak

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'daki Cumhuriyet resepsiyonuna katılıp katılmayacağıyla ilgili, “Ankara'da olacağız. Cumhuriyeti Ankara'da kurduk. Ankara'ya, başkentimize sahip çıkacağız” dedi.

<haber-yatay:1123368>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler