CHP büyükşehirlerde ‘ortaklık’ nabzı yokluyor

CHP’de, yerel seçimlerde “sandıkta ittifak” formülü kapsamında bütün partilerin tabanından oy alabilecek “ortak aday” için çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Yayınlanma: 30.10.2018 - 22:11
Abone Ol google-news

CHP’nin adayı olacak ortak aday arayışı kapsamında pek çok isim hakkında diğer partilerle nabız tutulduğu ifade ediliyor.

Özellikle İstanbul ve Ankara gibi oy deposu olan büyükşehirlerde hem CHP’nin kemik oyunu alacağı; hem de diğer muhalefet partilerinin de sıcak yaklaşacağı ortak aday belirlenmesine yönelik formüller dillendiriliyor.

Edinilen bilgiye göre, başta büyükşehirler olmak üzere CHP’de bütün kesimlerin oyunu alabilecek ortak adaylara ilişkin diğer muhalefet partileriyle resmi olmayan bazı temasların yapıldığı ifade ediliyor. Ancak alt düzeyde gerçekleştirilen ve şimdilik resmi olmayan temaslarda ortak aday formülü kapsamında belirlenecek adayların CHP’nin adayı olması talebine yönelik diğer muhalefet partilerinin tavrının henüz belli olmadığı ifade ediliyor. Temaslarda CHP’nin diğer parti tabanlarının sıcak bakacağı isimleri önerdiği kaydediliyor.

Yerel seçimlerde CHP il ve ilçe yöneticilerinin istifa etmeleri için takvim yayımlanmıştı. Bu kapsamda CHP’nin beş farklı il başkanının yerel seçimlerde aday olmak için görevinden istifa ettiği belirtildi. Sinop’ta Barış Ayhan, Yalova’da Bahar Doğan, Gümüşhane’de Bedri Ağaç, Tekirdağ’da Recep Ökten ve Tunceli’de Şükrü Kılıç’ın istifa ettiği belirtildi. CHP’de geçtiğimiz hafta açıklanan 105 adayın ardından kasım ayının ortasında yapılacak PM toplantısında da aralarında bazı büyükşehir ve il belediye adaylarının da olacağı yaklaşık 150 adayın açıklanacağı ifade ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler