Dalan'dan MHP İstanbul adaylığı yanıtı

MHP'li kaynaklar, Bedrettin Dalan'ı İstanbul adayı olarak düşündüklerini söyledi. MHP'nin İstanbul adaylığı iddiasına Bedrettin Dalan'dan yanıt geldi: Aklımı peynir ekmekle mi yedim...

Yayınlanma: 31.10.2018 - 12:31
Abone Ol google-news

<video:1127211>

CNN Türk'ün MHP kaynaklarından aktardığına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Bedrettin Dalan düşünülüyor. Geçtiğimiz hafta MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Melih Gökçek olacağı iddia edilmiş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Eğer Gökçek isterse partimizi şereflendirir" diye konuşmuştu.

Dalan'dan yanıt

İddiayla ilgili Bedrettin Dalan, "İstanbul'a hizmet de insana hizmet de ibadettir. Şu an siyasete girmeyi düşünmüyorum. Siyaset benim için bitmiştir. Tekrar aday olmayacağım.

Herhangi bir şekilde siyasete dönmeye hiçbir şekilde kararım yok. Neden yok? Ben İstanbul'a gerekli olan hizmeti yaptım. Nokta, son; bitti. Belediye Başkanlığımdan sonra 11,5 yıl davalarla cebelleştim. O defteri de kapattık. Davalar bitti derken arkasından kumpas davası başladı. Şu anda da ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyorum. Aklımı peynir ekmekle yemedim. Şu anda beni fevkalade mutlu eden uğraşın içindeyim.

İnsan sağlığı, araştırma geliştirme... Ülkemiz için faydalı olacak buluşları arka arkaya koyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda bir çok konuda insanlığa hizmet edecek buluşlar, patentler üniversitemizde arka arkaya devreye sokuluyor.

Bu kadar güzel bir işim varken aklımı peynir ekmekle mi yedim ki siyasete gireceğim? Adaylara da başarılar diliyorum. Hiçbir şekilde teklif gelmedi. Gelse de kabul etmeyeceğim hangi partiden olursa olsun." dedi. 

Bedrettin Dalan kimdir?

1941 doğumlu olan Bedrettin Dalan ilk öğrenimini Germencik'te, orta ve lise öğrenimini Aydın Lisesi' nde tamamladı. İTÜ'den elektrik mühendisi olarak mezun oldu. İş hayatına TCDD'de başlayan Dalan, daha sonra özel sektöre geçiş yaptı.

Siyasete de atılan Dalan, Anavatan Partisi Kurucu Üyesi oldu. 1984 yılında bu partiden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 17 Mayıs 1990 yılında ANAP'tan koparak, Demokrat Merkez Partisi Kurucu Genel Başkanı oldu. Bu parti 14 Eylül 1991'de Doğru Yol Partisi'ne katıldı, aynı yıl yapılan genel seçimlerde DYP İstanbul Milletvekili seçildi. 1995 yılında DYP'den istifa ederek ANAP'a döndü.

Çesitli kuruluşlarda yöneticilik ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi oldu. 1985 yılında İstek Vakfı'nı kurarak, vakfın genel başkanı oldu. Vakıf çok sayıda anaokulu, ilköğretim okulu ve lise kurarak eğitime açtı. Vakfın kurduğu Yeditepe Üniversitesi 1996 yılında eğitime başladı.

12 Ocak 2011 tarihinde İrticayla Mücadele Eylem Planı davası kapsamında İçişleri Bakanlığı hakkında kırmızı bültenle yakalanma emri çıkarılmaya çalışılmıştı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 30 Aralık 2011 tarihinde İstek Vakfı malları hariç, Bedrettin Dalan'ın Türkiye'deki bütün mal varlığına, hak ve alacaklarına el konulmasına karar verdi. Bedrettin Dalan hakkında Ergenekon davası kapsamında 12 Nisan 2010'da yakalama kararı çıkarıldı. 18 Şubat 2015 tarihinde yakalama kararı kaldırılan Dalan, 10 Mart 2015' te Türkiye' ye döndü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler