Gazetemiz referans oldu

TBMM’deki tartışmada eski bakan Yılmaz, Cumhuriyet’in haberini gösterdi.

Yayınlanma: 01.11.2018 - 22:46
Abone Ol google-news

 

TBMM Genel Kurulu’nda FETÖ’ye destek konusunda çıkan tartışmada eski Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, FETÖ karşıtlığında gazetemizi referans göstererek, “Bu kararın alındığı dönem hiçbir kimse - Cumhuriyet gazetesi dahil, CHP dahil - bunun FETÖ’den dolayı yapıldığını iddia etmedi” diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu’nda önceki gün gerçekleşen görüşmeler sırasında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile eski Milli Savunma Bakan İsmet Yılmaz arasında 15 Temmuz darbe girişiminden önce yasalaşan ve albaylara erken emeklilik teşviki olarak bilinen yasal düzenlemeye ilişkin tartışma yaşandı.

Yılmaz, Söz konusu yasanın hayata geçtiği dönem hiç kimsenin ilgili düzenlemeyi FETÖ’ye destek olarak algılamadığını belirtirken, FETÖ karşıtlığı konusunda gazetemizin 1 Aralık 2015 tarihinde yayımlanan bir haberini referans aldı. Yılmaz, “Bu kararın alındığı dönem hiçbir kimse - Cumhuriyet Gazetesi dahil, CHP dahil - bunun FETÖ’den dolayı yapıldığını iddia etmedi” diye konuştu. CHP’li Özel ise eski Bakan Yılmaz’a “O gün YAŞ’ta sizin önünüze bunu getirip, bunu kabul ettiren komuta kademesi FETÖ’cülükten bir yere gitmedi. O komuta kademesiyle yürümeye devam ediyorsunuz, bir tanesini de bakan yaptınız” diye tepki gösterdi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler