Çelik: Yaptırım kararı Erdoğan-Trump görüşmesinde alındı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik partisinin MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, ABD'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül hakkındaki yaptırımları kaldırma kararına ilişkin konuştu. Çelik, Kılıçdaroğlu hakkında, Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklamalarından dolayı suç duyurusunda bulunacaklarını da söyledi.

Yayınlanma: 02.11.2018 - 18:23
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1129662>

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının sona ermesinin ardından AKP Sözcüsü Ömer çelik açıklamalarda bulundu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, ABD ile olan yaptırım krizine ilişkin, "Müttefiklik ve aradaki tecrübeye yakışmayan bir karardı.  En son Cumhurbaşkanımız ile Başkan Trump arasında geçen telefon  görüşmesinde bunun eş zamanlı kaldırılmasına karar verilmiştir" diye konuştu. 

"KILIÇDAROĞLU'NUN SÖYLEDİĞİ ŞEYİN GERÇEK HAYAT İLE BİR İLGİSİ YOK" 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Havalimanı'na yaptığı açıklamaları değerlendirmesi istenen Çelik, "'Bitmeyen Havalimanı' diyor. Kılıçdaroğlu'nun söylediği şeyin gerçek hayat ile bir ilgisi yok. Gerçeklikle ilişkisi kopmuş, gerçek değil. CHP'de hiç bir şeyin değişmediğini görüyoruz.  Değişmemeye yeminli bir yapının karşımızda olduğunu bir kez daha görüyoruz. Siyasal genetiği itibariyle değişime karşı mücadele misyonu belirlemiş kendisine" dedi. 

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"(ABD'nin Adalet ve İçişleri bakanlarına yaptırımları kaldırması) Bundan sonrasındaki normalleşme için önemli bir aşama."

"MKYK'mızın kararıyla bütün seçim çevrelerinde partimiz adayların tespiti ve sıralamasında 'merkez yoklaması' usulünü uygulayacak."

"Belediye başkanı aday adayı olacakların başvuruları 5-12 Kasım 2018'de alınacak."

KILIÇDAROĞLU'NA KAŞIKÇI YANITI

"Kılıçdaroğlu diyor ki sen bu cinayeti biliyordun. Ses kayıtları var. Bu bir örtbas etme eylemidir. Bir takım olaylarla ilgili gerçekler ortaya çıkınca odak saptırma yöntemi uygulanır. Bunu bir iki odak yurtdışında teşebbüs etti. Türkiye ile merhumun kişiliği ile, merhumun nişanlısıyla uğraşan bir takım tutumlar ortaya koydular. Bunlar tutmayınca Cumhurbaşkanımıza saldırmaya başladılar. Bir siyasetçinin ahlaken asla ağzın  çıkmaması gereken bir argümanda bulunuyor. Siz başka ülkeden para gelsin diye bunları yapıyorsunuz diyor. Bu son derece utanç vericidir. Çok acı bir tablodur bu. Böyle bir yaklaşım içerisinde olması utanç. vericidir. Türkiye bunu hak etmiyor. Zannediyor ki bu eylem canlı yayında izlendi ve Türk yetkililer bunların gitmesine izin verdi. Bu hadise duyulduğu andan itibaren kurumlarımız sorgulamaya başladı. Elimizde imkan vardı da bilerek geciktirdik ifadesi ne yazık ki Kılıçdaroğlu'nun ağzından çıkıyor. " 

ANDIMIZ KARARI

"(Kılıçdaroğlu) İstiklal Marşı'nda da ırkçı ifadeler yer aldığını söylüyor. Erdoğan emin olun İstiklal Marşı'nı okumamıştır diyor. İstiklal Marşı bütünüyle okununca bir ırkçı yaklaşım söz konusu değildir. İstiklal Marşı bizim söz bayrağımızdır. Andımız kararı üzerinden İstiklal Marşı'nı yargılamaya çalışması, Allah kimseye nasip etmesin böyle bir şeyi, Kılıçdaroğlu'na nasip oldu maalesef. Bu son derece reddettiğimiz, yanlış bulduğumuz bir durumdur."

"KILIÇDAROĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

"(Kılıçdaroğlu) 'Ben daha açacağım' diyor. 'Adliye ve emniyet görevini yapmamıştır' diyor. Kendisine bu yürüttüğü kara propaganda yüzünden ve attığı iftira yüzünden kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Hukuki olarak cevap verilecektir. Hukuki girişim başlatılacaktır."

<haber-dikey:1128832>

BAŞVURU TAKVİMİ

"Cumhur İttifakı devam ediyor. Gösterdiğimiz özen açıktır. Bu Cumhur İttifakını oluşturan ruha saygı göstererek bu ittifakın devam etmesinden mutluluk duyuyoruz. Herhangi bir siyasi meselede ortak tutum oluşturamamak ittifakın sona erdiği anlamına gelmiyor. Milletimizin talebini olumlu olarak karşıladığımızı her zaman ifade ediyoruz. Cumhur İttifakı'nın doğası çerçevesinden ittifakın ortaya koyduğu duygu kendiliğinden işleyecektir. Cumhur İttifakı'nın zedelendiği anlamına gelmez."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon