Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün katıldığı bir televizyon programında, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili kendisine iftira attığı ve hakaret teşkil eden sözler söylediği iddiasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 02.11.2018 - 19:36
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1129838,1128832>

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun söz konusu televizyon programındaki konuşmasından bölümlere yer verildi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Cemal Kaşıkçı cinayetini örtbas etmekle, katillerin yurt dışına çıkmasına izin vermekle ve katilleri korumakla suçladığı belirtilen dilekçede, bu hususların tümünün gerçek dışı olduğu kaydedildi.

Kılıçdaroğlu'nun, "iftira" ve "cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından cezalandırılmasının talep edildiği dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Kaçıkçı cinayetinin aydınlatılması hususunda Türk makamlarının gösterdiği hassasiyet, Türk ve dünya kamuoyu tarafından yakınen takip edilmekte ve takdir edilmektedir. Şüpheli, bu açık gerçeklere rağmen her zamanki sorumsuz siyaset tarzıyla sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın saygınlığına değil, ülkemizin itibarına da saldırmaktadır."

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin şunları söylemişti:

"Katiller herkesin gözü önünde uçtu. Katilleri serbest bırakanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Savcı da suçlu. Kral Selman sana neden teşekkür etti?  Benim ülkemde cinayet işlendi. Katiller yurt dışına gitti, kimi suçlayacağım Suudi Arabistan'ı mı? Telefon üzerine bunlar serbest bırakılmıştır. Savcı görevini yapmamıştır. Bunları engelleyen siyasi iradedir. Erdoğan'ın hesap vermesi lazım. Katillerle işbirliği yapan siyasi lider konumuna düşer."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler