İbrahim Kalın'dan ABD'ye yanıt

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin üst düzey 3 PKK yöneticisinin başına ödül koymasına ilişkin, "Olumlu olmakla birlikte geçikmiş bir karardır. YPG'ye karşı tavrımızı yumuşatmamız mümkün değil. Taktik bir yaklaşım ise bizi ikna edemediler." dedi.

Yayınlanma: 07.11.2018 - 18:14
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

İbrahim Kalın'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Fırat'ın doğusu

Fırat'ın doğusunda kimin kiminle işbirliği yaptığı bizi bağlamaz. Hiçbir terör unsuruna izin vermeyiz. Ortaklarımız adım atmazsa biz atarız. Terörle mücadeleyi Suriye sahasında kararlı bir şekilde sürdüreceğiz.

İran'a yaptırım kararı

6 aylık bir süre içerisinde müzakereler devam edecektir. İlgili birimlerimiz muhataplarıyla görüşmeye devcam ediyor. İran bizim önemli bir  ticaret ortağımız. Türk ekonomisinin, enerji sektörünün etkilenmemesi için gerekli bütün adımları tacağız.

ABD'nin PKK yöneticilerinin başına ödül koyması kararı

ABD'nin terör örgütünün 3 ele başı için aldığı ödül kararı, olumlu olmakla birlikte geçikmiş bir karardır. Bu adımın atılması pozitif olarak not alınmalıdır. Burada eğer şöyle bir beklenti varsa; bu para ödülü ile 'PKK ile mücadalede yanınızda olduğumuzu gösteriyor. Ama eş zamanlı olarak PYD, YPG konusunda da siz tutumunuzu yumuşatın' gibi bir beklenti söz konusu ise bunun bir karşılığının olmadığını açıkça ifade etmek isterim. Birbirimizi kandırmaya dönük bir oyunun içinde olmayı ABD gibi bir ülkeye yakıştıramıyoruz. Bizim açımızdan kabul edilebilir değil. Taktik bir yaklaşım ise bizi ikna edemediler. YPG'ye karşı tavrımızı yumuşatmamız mümkün değil.

Türkçe ezan tartışması...

Türkçe ezan meselesi bu ülkede tartışılmış, derin yaralar açmış ve çözülmüş bir meseledir. Bu konuyu tekrar açmak, birilerinin tek parti iktidarını yeniden istediği anlamına gelir. Ezan 1400 küsur yıldır, Arapça okunmaktadır. Dönüp, dönüp bu konuyu tekrar gündeme getirmek, birilerinin tek parti özlemi içinde olduğunu göstermektedir. Burada kasıt ezanın anlaşılmasıysa, bu da halkımızın aklı ile dalga geçmektir.

Sayıştayın belediyeler ile ilgili raporları...

Sayıştay raporlarında sadece Ak Parti belediyeleri yok. Ak Parti, bugüne kadar yolsuzluklar konusunda son derece tavizsiz bir tavır izlemiştir. Bu konudaki net tavrı devam etmektedir.

"Türk'üm ama Türkçü değilim" ifadesine gelen tepkiler...

Ak Parti'yi HDP ile aynı cümle içinde kullanmak bile siyasi bir safsatadır. Eğer Akşener bu konuda safsata yapmak istiyorsa bu kendi bileceği bir şeydir. Ak Parti'nin bir terör örgütünün kolu gibi hareket eden parti ile olan ilişkisin nettir. Cumhurbaşkanımız "Türk'üm ama Türkçü değilim" derken son derece ilkesel bir yaklaşım ortaya koymuştur. Ben Türk'üm ve bununla övünürüm. Diğer etnik gruplara mensup olan insalarda kendi etnik kimlikleriyle gurur duyabilirler. Türk Milleti deyince bu etnik grupların hepsini kapsar. Ak Parti bu çizgiyi hep muhafaza etmiştir. Ak Parti'yi HDP ile ilişkilendirmek... Bu ülkede PKK terör örgütüne en güçlü ve kararlı mücadeleyi vermiş Cumhurbaşkanımızın tutumu açık ve nettir.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler