CHP'den Ergenekon davası için başvuru

CHP'li Özel ve Ağbaba Ergenekon davası için başvurdu.

Yayınlanma: 10.11.2018 - 21:45
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ergenekon davası olarak bilinen kumpas davasında “görevi kötüye kullanma”, “suç uydurma”, “resmi belgede sahtecilik”, “suç delillerini yok etme” gibi suçlardan 16 Kasım’da Yargıtay 8. Ceza Dairesi’nde yargılanmalarına başlanacak olan eski hâkim ve savcıların davasına katılma başvurusunda bulundu.

Özel ve Ağbaba tarafından sunulan katılma başvurusunda, şunlar kaydedildi: “Milletvekili seçilmelerinin ardından CHP Cezaevlerini İzleme ve İnceleme Komisyonu süreci yakından izlemiştir. Müştekiler bu süreçte sayılan davaların tamamına yakınında duruşmalarda görevli mahkeme heyetleri ve bazen de cezaevi yönetimleri tarafından engellenmeye çalışılmış, duruşma salonlarına alınmaları ve hatta duruşma günlerinde Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusu yakınına girişleri dahi yasaklanmış, verilen kanunsuz emirleri uygulamakta ısrar eden duruşma salonlarının güvenliğinden sorumlu asker ve polislerle karşı karşıya getirilmişlerdir.”

Vekiller yaka paça çıkarıldı

Başvuru dilekçesinde, hukuksuzluğun doruk noktasına çıktığı bir duruşmada salona girmek isteyen Ağbaba ve Özel’in yanı sıra CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Ali Özgündüz ve Erdal Aksünger’in Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk’un özel talimatıyla salona alınmadığı belirtildi. Mahkeme Başkanı ile milletvekilleri arasında tartışma yaşandığı, vekillerin salondan yaka paça dışarı atılmaya çalışıldığı ve bu nedenle arbede yaşandığı belirtilen başvuruda, “Müştekiler 2011-2014 yılları arasında bu davalara bakan tüm mahkemelerde mahkeme heyetleri tarafından cebren engellenmişlerdir” denildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler