Oda başkanlarına adaylık kolaylığı!

AKP, İzmir adayı olarak da adı geçen Ticaret Odası Başkanı Özgener’in de aralarında bulunduğu oda başkanları için adaylık kolaylığı getiriyor.

Yayınlanma: 13.11.2018 - 21:55
Abone Ol google-news

AKP, milletvekili ve belediye başkan adayı gösterilip seçilemeyen TOBB Başkanı, yönetim kurulu üyeleri ile oda ve borsa yönetim kurulu başkan ve üyelerinin görevlerine geri dönebilmesini öngören yasa önerisi verdi. AKP’nin önerisi, bir süredir adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in adaylığını güçlendirdi.

AKP kulislerinde, 5-6 ilde oda başkanının aday yapılmasının düşünüldüğü konuşuluyor. İzmir’de kazanmak şansı yakalayacağına inandığı Özgener’in çekinceleri gidermek için verildiği konuşuluyor. AKP’nin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Yasası’na bir madde eklenmesine ilişkin yasa önerisi, “Milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimlerinde adaylık için görevinden ayrılan Birlik Başkanı ve Birlik Yönetim Kurulu üyeleri ile oda ve borsa yönetim kurulu başkan ve üyeleri, aday olamadıkları veya seçilemedikleri takdirde en geç YSK tarafından seçim sonuçlarının ilanını takip eden 1 ay içinde eski görevlerine dönebilirler. Bu süreçte, birlik başkanı ile oda ve borsa yönetim kurulu başkanının yerine seçim yapılmaz, yönetim kurulu üyelerinin yerine ise yedek üye çağrılır. Birlik başkanı ile oda veya borsa yönetim kurulu başkanının eski görevlerine dönmeleri için öngörülen sürenin sonuna kadar en yaşlı başkan yardımcısı, bunun yokluğunde en yaşlı üye geçici olarak başkanlık görevini yürütür” hükmünü düzenliyor.

AKP kulislerinde, bir süredir Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni sistemin ilk kabinesinde olduğu gibi ‘ceo başkan’ olarak nitelendirilebilecek sürpriz isimleri belediye başkan adayı olarak gündeme getirebileceği, sanayi ve ticaret oda başkanlarının aday yapılabileceği konuşuluyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler