HDP’de Ayhan Bilgen depremi

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, grup başkanvekilliği ve Merkez Yürütme Kurulu üyeliğinden istifa etti. İkna girişimlerine karşın partideki temsil görevlerini bırakma kararını değiştirmeyen Bilgen’in Uludere davasıyla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvuru sürecinde partinin tutumunu eleştirerek istifa ettiği belirtildi.

Yayınlanma: 19.11.2018 - 21:43
Abone Ol google-news


HDP'li Ayhan Bilgen, önceki gece sosyal medya üzerinden partisinin temsil görevlerini bırakacağını duyurdu. Bilgen, sosyal medya üzerinden “Eğer bir konuya ‘dava’ diye sahip çıkmak gerekiyorsa ‘Roboski davası’ bunu fazlasıyla hak eder. Üzerimize düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirmediğim için ailelere verdiğim sözün gereği olarak kişisel özeleştirimi veriyor, özür diliyor ve bırakıyorum” diye mesaj atarak istifa sinyalini verdi. Bilgen daha sonra attığı sosyal medya üzerinden “Roboski konusunda daha duyarlı başka bir adres olmadığına göre bir yere gitmiyorum, mücadeleyi bırakmıyorum. Sadece siyasette sorumlulardan hesap soramadığımızda halka hesap vermemiz gerektiğini biliyorum. Nokta!” mesajını paylaştı.

Edinilen bilgiye göre Bilgen dün gün boyu kendisinin istifa etmemesi yönünde yapılan ikna girişimlerine karşın kararını değiştirmedi. Bilgen’in dün hem telefonla hem de yüz yüze görüşerek istifa kararını iki defa HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan’a ilettiği öğrenildi. Bilgen’in aldığı kararın bir anlık bir tepki olmadığı ve duygusal bir karar olmadığını belirttiği öğrenildi.

İstifa gerekçesi Uludere

Bilgen’in istifa gerekçesinin Uludere davasının AİHM başvuru sürecinde yaşanan hatalar ve eksiklikler konusunda partisinin tutumuna yönelik olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Uludere davasına yönelik AİHM’ye yapılan başvuru “eksik belge” ve “başvurunun geç yapılması” nedeniyle kabul edilmemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler