Bahçeli'den 'Anadolu Kültür' gözaltıları hakkında açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Anadolu Kültür'e yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan kişilerle ilgili ABD tarafından yapılan açıklamaya yanıt olarak "Gezi'nin aktör ve finansörleri olduğu iddia edilen kişilerle hukuk dairesinde mücadelenin neresi keyfi, neresi kaygı vericidir? " ifadelerinde bulundu.

Yayınlanma: 20.11.2018 - 10:49
Abone Ol google-news
<video:1145960>

Bahçeli'nin kouşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Bir yanda haksız kazanç sağlamış, zor kullanarak servet elde etmiş, israf ve harama batmış elit bir tabaka diğer yanda helal rızık için ömrünü veren milyarlar hepimizi kara kara düşündürmelidir. Bu yürek burkan düzenin tek kazananı zalimlerdir, zorbalardır. Yetkim hakkı yiyen namertlerdir.

-Kaşıkçı cinayeti ezberleri bozmuştur. Türkiye dışında herkes cinayeti yorumlayıp saptırmaktadır. Yerli işbirlikçinin kimliği ise hala açıklanmamıştır.

-Azmettiren, Kaşıkçı'yı boğan, parçalara ayırıp asitle yok eden caniler bellidir. İki ayrı ses kaydının varlığı da bilinmektedir. Gizlenecek ne kalmıştır?

-Suudi Arabistan yönetiminin Usame Bin Ladin zihniyetinden ne farkı vardır?

-Türkiye NATO üyeliğinden sürekli zarar görmüştür. Türk milleti kendi güvenliğini kendi gücüyle sağlayacak kabiliyete sahiptir.

-Anadolu Kültür A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı olan ve şaibeli kişiliği ile bilinen kişi hakkında yürütülen soruşturma kapsamında aralarında bazı akademisyenlerin de bulunduğu kişiler gözaltına alınmıştı. Bu şahısların Gezi Parkı eylemlerini organize etmek ve Anadolu'ya yaymak istediği iddia edilmişti. ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı 'endişeliyiz' diyecek kadar karanlık niyetini belli etmiştir. PKK ve YPG'ye silah vermek, onursuz bir gafillik değil de nedir? Gezi'nin aktör ve finansörleri olduğu iddia edilen kişilerle hukuk dairesinde mücadelenin neresi keyfi, neresi kaygı vericidir? 

-Türkiye üzerinde yeni bir hain deneme, yeni bir şer planlanıyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi üzerinde tehlikeli polemikler tetikleniyor. Buna izin vermeyeceğiz. Zillet ittifakının tuzaklarını bozacağız. Bir yanda 'Atatürk ilah değildir' diyenle 'Atatürk benim ilahımdır' diyenler sabırları zorluyorlar.

<haber-yatay:1145849>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler