İzmirlinin gönlü yok

AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için “Mahallenin en güzel kızını kim istemez” diyen Nihat Zeybekci'yi aday gösterdi.

Yayınlanma: 27.11.2018 - 22:15
Abone Ol google-news

 

“Mahallenin en güzel kızını kim istemez” diyerek İzmir’e talip olan Nihat Zeybekci, kentte AKP’nin beklediği yankıyı uyandırmadı. Siyasi kulislerde, en güçlü olduğu dönemde “Başbakan” Binali Yıldırım’la yüzde 36’da kalan AKP’nin “bakan” hamlesiyle bu rakamı bile bulmasının zor olduğu vurgulanıyor. Özgüvenleriyle tanınan İzmirli kadınlar ise bir gerçeğin altını çiziyor: “İzmirli kadınlar, İzmir gibi güzeldir. Ama şunu unutmasınlar, İzmirli kadınlara talip olunmaz, İzmir’in kızları kimi isterse onu seçer. Bu kentte erkekler seçilendir, seçen değil!”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Zeybekci’nin adaylığına ilişkin “Kimlerle yarışmadık ki, hayırlı olsun” derken, CHP’nin İzmir’i “büyük farkla” alacağını söyledi.

 

<haber-dikey:1152703>

 

Yüksel’den hamle

CHP İzmir’de ise 2014 seçimlerindeki adaylık senaryosu yeni baştan yazılıyor. Son seçimde Aziz Kocaoğlu, Binali Yıldırım’ın AKP adaylığı açıklandıktan 15 dakika sonra CHP İzmir İl Başkanlığı’na adaylık dosyasını vermişti. Bu kez de, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, Nihat Zeybekci’yi AKP adayı olarak ilan etmesinin hemen ardından eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, adaylık dosyasını CHP İzmir İl Başkanlığı’na sundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksel’i önceki gün Ankara’ya çağırarak görüşünü almıştı. Yüksel’in adı, 2014 benzeri hamleyle İzmir adaylığı için öne çıkmış oldu.

 

<haber-dikey:1152778>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler