CHP'de tepkiye formül arayışı

CHP’de görüşmelerin ardından İYİ Parti’ye bırakılan illerin kurultayda İnce’yi destekleyen iller olduğu belirtildi. Bu durum parti örgütünü rahatsız etti.

Yayınlanma: 14.12.2018 - 21:35
Abone Ol google-news

CHP’de, İYİ Parti ile yapılan ittifak görüşmesinin ardından Adana, Antalya, Mersin ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının isimlerinin netleştiği öğrenildi. Parti kulislerinde İYİ Parti’ye bırakılan illerin kurultayda Muharrem İnce’ye destek veren iller olduğu belirtilerek parti örgütünde oluşan rahatsızlığın giderilmesi için yol arandığı kaydedildi.

CHP’de ittifak görüşmelerinin olumlu sonuçlanmasının ardından adayların da isimleri kesinleşmeye başladı. Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre Adana’da Zeydan Karalar isminin netleştiği belirtilirken, Meral Akşenir’in Çetin Soner ismini önermesine karşın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Karalar ile devam edeceklerini söylediği öğrenildi. CHP’nin Antalya’da Muhittin Böcek isminde karar aldığı, Meral Akşener’in de onay verdiği söylendi. Mersin’de İstemihan Talay ve Serdar Kuyucuoğlu arasında partinin karar vermeye çalıştığı belirtilirken, Talay isminin bir adım önde olduğu kaydedildi. CHP’nin Bursa’da ise Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey isminde karar kıldığı, yerine ise yardımcılarından Turgay Erdem’in gösterileceği belirtildi. CHP’nin Antalya’da İYİ Parti’ye 4, Konya’da ise 10 ilçe bırakacağı, Kars’ı isteyen İYİ Parti’nin talebine ise sıcak bakılmadığı öğrenildi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçen ancak aday gösterilmeyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a MHP’den teklif götürüldüğü ileri sürüldü. Bunun üzerine Genel Başkan Yardımıcısı Oğuz Kaan Salıcı, önceki gün parti okulunda Kocadon’la 40 dakika görüştü. Burada Salıcı’nın Mehmet Kocadon’a teklifi sorduğu ve partide bir dönem daha Bodrum Belediye Başkanlığı görevinde bulunmasını söylediği öğrenildi. Mehmet Kocadon’un da CHP’de siyaset yapmak istediğini söylediği ve düşünmek için süre istediği kaydedildi.

Tekin ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün Ekrem İmamoğlu’nu evinde ziyaret etmeden önce Ankara’da Gürsel Tekin ile yemekte bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat boyunca yapılan görüşmede Tekin’in CHP liderine partinin oyunun dışında 1 milyon 300 bin fazla oy getireceğini söylediği, İstanbul’un yapısını ve Binali Yıldırım’ın nasıl bir seçim çalışması yürüteceğini anlattığı belirtildi. Öte yandan ittifak görüşmesinin ardından CHP’nin Üsküdar ve Eyüp de aday çıkarmayacağı, Üsküdar’da aday gösterilmek istenen Muhammed Çakmak’a “Geri çekil ve çalışma yapma” dediği ileri sürüldü. Halen iller için süren anket çalışmasının da yarın sona ereceği ve ay sonu itibarıyla CHP’de olmayan Ümraniye, Sultanbeyli, Bağcılar, Güngören ve Pendik gibi ilçelerin belediye başkan adaylarının açıklanacağı kaydedildi.

İYİ Parti ile yapılan ittifak sonucu aday çıkarılmayacak olan Manisa, Balıkesir, Denizli, Trabzon, Kayseri, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri ve Sakarya’nın delegelerin büyük çoğunluğunun kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı Muharrem İnce’ye destek için imza veren iller olması dikkat çekti. Parti kulislerinde bunun örgütte rahatsızlık yarattığı ve genel merkezin de bu rahatsızlıktan dolayı örgütün ikna edilmesi için yol aradığı belirtildi. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler