Kumpasa göz yumanlar tarihe hesap vermeli

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün FETÖ’nün kumpas davalarıyla ilgili sözlerine Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan tepki gösterdi.

Yayınlanma: 06.01.2019 - 21:14
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün FETÖ’nün kumpas davalarıyla ilgili “Yargının aparat olarak kullanıldığı dönemlerde çok acı olaylara şahit olduk” sözlerine Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan tepki gösterdi. Sağkan, “Bu teröristlere bu yetkileri verenler ve kumpaslarının devamında kıyımın arkasında duranlar da yaşanan cinayetlere ortaklardır ve bunun hesabını tarihe ve kamuoyuna derhal vermelidirler” dedi.

Gül’ün açıklamalarını değerlendiren Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, Gül’ün, Türkiye’nin yakın yargı geçmişinde yaşanan ve yaşatılanların ikrarını ve bu olumsuzlukların ortadan kaldırılması için yola çıkma sözünü umutla ve mutlulukla karşıladığımı belirtirken, “Ancak bu yola tüm iyi niyetimizle ve kararlılığımızla, tüm ideolojilerden arî bir şekilde, sadece hukuk adına, çıkarken kabul etmemiz gereken bazı gerçeklikler vardır. Öncelikle FETÖ terör örgütünün kumpaslarla yaptığı tahribatlar aslında tek gecenin eseri değildir. Aslında yapılan kıyım; uğruna yıllardır Cumhuriyet şehitleri verdiğimiz bir rejim savaşında, insan onuruna yaraşır laik, demokratik bir hukuk devletini kökünden yok etmek isteyen teröristlerce senelerdir sistematik bir şekilde planlanan bir tahribatın sadece son damlasıdır. Bu teröristlere bu yetkileri verenler ve kumpaslarının devamında kıyımın arkasında duranlar da yaşanılan cinayetlere ortaklardır ve bunun hesabını tarihe ve kamuoyuna derhal vermelilerdir. Zira anılan kumpaslar neticesinde örgütlü ve hukuki bir cinayete kurban giden Kuddusi Okkır, Ali Tatar, Kaşif Kozinoğlu, Türkan Saylan ve diğer kayıplarımız geri gelmeyecekler. Onlara ve ailelerine yaşatılanların hukuk, adalet, toplum vicdanı ve hepsinden önemlisi tarih önündeki hesabı sorulmadan her tuğla, bir hukuk enkazının üzerine konulacaktır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler