'Bolton cesareti kimden alıyor?'

CHP’li Öztrak’tan, ‘Türkler bizden habersiz adım atamazlar’ mesajı veren Bolton’a sert tepki gösterdi.

Yayınlanma: 07.01.2019 - 23:45
Abone Ol google-news

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye’ye gelişinin arifesinde “Türkler bizimle tamamen koordineli hareket etmeden Suriye’de askeri harekât yapamaz” diyen ABD Ulusal Güvenlik Başdanışmanı John Bolton’a sert tepki gösterdi. Öztrak, “Bolton, bu cesareti nereden, kimden alıyor. Bir ABD’li danışman seçime hazırlanan İsrail Başbakanı Netanyahu’nun yanından, Türkiye’yi seçim malzemesi yapıp, ‘Bizden habersiz adım atamazlar’ mealinden konuşup bizi ABD’nin emir eri konumuna düşürmeye nasıl cüret edebilir! Buna tepki sadece sözde olmaz. Ama göreceksiniz, saray bu danışmanı kabul edecek” diye konuştu.

‘Enfasyonla oynandı’ iddiası

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sürerken açıklama yapan Öztrak, TÜİK’in enflasyonu düşük göstermek için usule aykırı olarak hesaplamaların yapıldığı listelerin Başkanlık yazısıyla değiştirildiği iddiaları olduğunu belirterek, bu konuda TBMM’de araştırma komisyonu kurulması gerektiğini kaydetti. Öztrak, “Özellikle iktidara yakın duran bazı firmalardan fiyat toplanması söylenmiş. İddiialar doğruysa TÜİK, enflasyon rakamlarını aşağı çekmiş demektir” dedi. Öztrak konuşmasında, PM üyesi Eren Erdem’in tahliye edildiğini anımsatarak “AKP iktidarında görülen tüm kumpas davaları gibi bu davanın da kısa süre içinde çökmesini bekliyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Ceren Damar için yasa teklifi

CHP MYK’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çankaya Üniversitesi’nde öğrencisi tarafından katledilen akademisyen Ceren Damar’ın eğitim şehidi sayılması için yasa teklifi verilmesi talimatı verdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun ayrıca Damar’ın isminin Ankara’da bulunan bir parka verilmesi için başkentteki CHP’li belediyelerin çalışma başlatması yönünde talimat vereceğini söylediği de öğrenildi.

İzmir için 7 isim soruluyor

Öte yandan İzmir adayının kim olacağı konusunda çalışmalar sürüyor. Edinilen bilgiye göre İzmir için yapılan ankette CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir milletvekilleri Selin Sayek Böke, Murat Bakan ve Kamil Okyay Sındır ile iş insanı Figen Baz’ın isimleri yer alıyor. Sonuçların hafta içinde genel merkeze iletileceği belirtiliyor.

<haber-yatay:1192812,1192914>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler