Eğitim seferberliği sözü

CHP’nin İstanbul adayı İmamoğlu, Şişli Belediyesi tarafından yaptırılan kreşin açılışına katıldı.

Yayınlanma: 08.01.2019 - 22:35
Abone Ol google-news

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediyesi tarafından yaptırılan Mehmet Emin Sungur Kompleksi açılış törenine katılıp eğitim seferberliği sözü verdi.

Açılış konuşmasını yapan Hayri İnönü, Şişli’de 5 yıl içerisinde 6 kreş açarak bu sayıyı 9’a çıkardıklarını belirterek “Fin eğitim modeli dünyada en başarılı eğitim modeli olarak biliniyor. 3 arkadaşımız Finlandiya’ya gidip eğitim alacak ve öğretmenlerimize bilgilerini aktaracaklar. Bizim hedefimiz tüm mahallelerde kreş açmak” diye konuştu.

İmamoğlu da İstanbul’da 0-4 yaş arası 1 milyon 170 bin çocuğun bulunduğunu ve bunlardan yaklaşık 190 binin okulöncesi eğitim aldığını kaydederek, “Biz neredeyse 1 milyon çocuğumuzu hayata hazırlayamıyoruz. Sebebi tabii ki ekonomik imkânsızlıklar. Biz biliyoruz ki, bu çocukların 700-800 bini dar gelirli. Bu güzel tesisi açmak, aydınlık geleceğe karşı hedef koyarken aslında en önemli unsurun bu ülkenin geleceği olan çocuklarımız olduğunu unutmamaktır. Eğitim anlamında seferberlik başlatacağız” dedi. Canan Kaftancıoğlu da 31 Mart’tan itibaren İstanbul’un 39 ilçesindeki tüm mahallelerde çocuk kreş evlerinin açılacağını söyledi.

İYİ Parti desteği

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu’yla bir araya geldi. Kavuncu sosyal medya hesabında İmamoğlu’yla fotoğrafını paylaşarak, “Bir adım ileri götürmeyen, kısır tartışmalarla dolu, hizmeti unutan siyaset anlayışı değişmeli. Artık genç, dünyayı takip eden, kulak veren, tepeden bakmayan yeni ve dinamik bir anlayışın zamanı. Bu dinamizmi yeni nesil siyasetçiler getirecek. İstanbul İmamoğlu ile İYİ olacak” diye yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler