İnce'den Yıldırım tepkisi: Silahları kuşanarak gelinmez...

CHP’nin 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanı adayı ve eski Yalova milletvekili Muharrem İnce, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nu Beylikdüzü’ndeki Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaret ederek başarılar diledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan ikili daha sonra gençlerle sohbet toplantısına katıldı.

Yayınlanma: 09.01.2019 - 21:41
Abone Ol google-news


Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı’ndan istifa etmeden kampanya yürütmesini eleştiren İnce, “Silahları kuşanarak gelinmez. Anayasaya, mertliğe  ve etik değerlere aykırı. Bırakacaksın görevini, geleceksin aslanlar gibi yarışacaksın. Demek ki kaybedeceğini düşünüyorsun ki istifa etmiyorsun. Zamanında Sayın Yılmaz Ateş TBMM Başkanlığı görevinden istifa etmişti. Anayasal olan da budur” dedi. Ekrem İmamoğlu da “Bir abi olarak sesi bile bize rahatlık veriyor” ifadelerini kullandı. İmamoğlu ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın randevu talebine olumlu yanıt verdiğini ve bugün saat 17.00’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görüşeceklerini söyledi.

<haber-dikey:1195749>

AKP’nin seçime kadar belirli konuları gündeme getireceğini söyleyen İnce, “FETÖ’nün iadesi, sınır ötesi operasyonu ve faturalardaki indirimi konuşacaklar. Askeri ücretin yükselmesini de konuşacaklar. 31 Mart’tan sonra ise indirimi bitirip bildirimi konuşacaklar. Bir kaşıkla verileni kepçeyle alacaklar” diye konuştu. İnce, İmamoğlu’nun İBB başkanı seçilmesi halinde İstanbul’un refaha kavuşacağını anlattı.

Öğrencilere çağrı

Seçimlerde 600 ila 700 bin arasında öğrencinin okulları nedeniyle ikametgâhlarının bulunduğu ile gidemeyeceğini belirten İmamoğlu,“Lütfen kayıtlarınızı İstanbul’daki adreslerinize aldırın. İstanbul’un geleceği için çalışabilelim” dedi. İnce’de “Değişimi 3 grup yapabilir. Sanatçılar, gençler ve bilim insanları. Çünkü bunlar toplumun bir adım önündedir” diye konuştu. Seçim çalışmaları kapsamında dün Bağcılar Şoförler Esnaf Odasını da  ziyaret etti. Bağcılar Şoförler Odası Başkanı Mustafa Nuhoğlu İstanbul’daki şoförlerin mağdur olduğunu belirterek, “Senelerdir sadece yüzde 12 zam aldık. Uber meselesi bizim için en büyük dert. Binali Yıldırım Uber’e hak tanıyacanı söylemişti. Şoförler perişan” dedi. Nuhoğlu, İmamoğlu’na destek olacaklarını söyledi. İmamoğlu da “Adalet duygusuna ve vicdana inanan birisiyim. İlk göreve geldiğimde bu sorunlara çözüm getireceğim. Herkes çözümün bir parcası olacak” diye konuştu. İmamoğlu, Bağcılar’da esnafı da ziyaret etti. AKP Bağcılar İlçe Başkanlığı’nın standını da ziyaret eden İmamoğlu’na AKP’liler çay ikram etti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler