MHP milletvekili ihraç edildi!

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, oy birliğiyle partiden ihraç edildi.

Yayınlanma: 16.01.2019 - 15:16
Abone Ol google-news


MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Samsun Milletvekili Erhan Usta hakkında yürütülen disiplin soruşturmasının sonucu hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "MHP Çankaya İlçe Teşkilatı üyesi Erhan Usta'nın MHP Tüzüğünün ilgili maddeleri uyarınca parti üyeliğinden 'kesin çıkarma' cezası ile tecziyesine oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.

Samsun Milletvekili Usta, MHP Grup Başkanvekili olduğu dönemde İYİ Parti’nin 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' teklifinin Meclis gündemine alınması teklifine destek vermişti. Bu desteğinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kararıyla Grup Başkanvekilliğinden alınan Usta, "Cumhur İttifakı'nın varlığı ve devamını zedeleyici beyan ve açıklamaları" nedeniyle parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.

ERHAN USTA NE DEMİŞTİ?

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Cumhur İttifakı'nın Samsun'daki görüşmeleri ile ilgili olarak "Genel başkanımız ifade etti. Jest ile rest arasında bir harf farkı var. İttifak olmazsa olmazımız değil" demişti. Usta, MHP olarak Samsun'da 7 belediye istediklerini ancak AKP'nin 2 belediye verdiğini de söylemişti. Bu açıklamanın ardından AKP ve MHP Samsun İl başkanları Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınmıştı.

<haber-yatay:1196673,1194137,1190274,1189709>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler