Öncelik kentsel dönüşüm

CHP’nin Bakırköy aday adayı Disanlı hedeflerini anlattı.

Yayınlanma: 16.01.2019 - 22:04
Abone Ol google-news

Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde CHP’den Bakırköy Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan mali müşavir ve eğitimci Ziya Disanlı, Bakırköy’deki en büyük sorunun kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Disanlı, Bakırköy’deki eski merkez mahallesinde kentsel dönüşümün ilk adımlarının atılacağını kaydederek, “7 mahalleyi içeren 157 bin  nüfuslu bir alanda ketsel dönüşüm yapılması kararı aldık. Bu mahallelerde çözümümüz hazır” dedi. Kadınların üretimde, yönetimde aktif olması için çalışmalar yürüteceğini söyleyen Disanlı, “Siyasi iktidar kadına biçtiği misyonla evine bağlı kadınlar istiyor. Biz kadınların işte, yönetimde, üretimde yanımızda olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

CHP Bakırköy Belediyesi başkan aday adayı Disanlı, Bakırköy’e dair yapmak istediklerini ve adaylık gerekçesine ilişkin Cumhuriyet’e konuştu. Bakırköy’ün en önemli sorununun kentsel dönüşüm olduğunu belirten Disanlı, “7 mahalleyi içeren 157 bin nüfuslu bir alanda kentsel dönüşüm yapılmasını planlıyoruz. Bu mahallelerde ada bazlı çözüm lazım, ada ada küçük parseller birleştirilecek ve adalar bazında bir çözüm üretilecek. Şu andaki binalar otoparkı olmayan binalar, yolları, ulaşımı tıkayan bir yapıya sahip. Yeşil alanı ve sosyal donatı alanları yok. Bakırköy’ün nüfusu 250 bin ve biz şu an 150 binlik bir alandan bahsediyoruz. Yol çözümlemeleriyle bir alan meydana getirmek gerekiyor. Çevre sorunlarından sağlık, ulaşım sorunlarına kadar projelerimiz var” dedi. Katılımcı ve şeffaf bir yöneticilik anlayışını benimsediklerini söyleyen Disanlı, “Yurttaşlara her konu hakkında belgelerle konuşacağız. Yöneticiliğim ve bütçeyi bilmemle alakalı yurttaşlara hesap verebileceğiz. Yönetimimizdeki meclis toplantıları, ihalelerimiz, kuracağımız Bakırköy TV ile canlı olarak yayımlanacak. Bakırköylülerin onay vermediği hiçbir proje uygulamaya geçmeyecek” diye konuştu.

‘Kadını destekleyeceğiz’

Kadınlar ve gençlerin yetenek ve üretkenliklerini artırmak için “Özgür Gençlik Merkezleri” ve “Özgür Kadın Meclisleri” kuracaklarını kaydeden Disanlı, “Kadını eğitimde, yönetimde destekleyeceğiz. Siyasi iktidar kadına biçtiği misyonla evine bağlı kadınlar istiyor. Biz kadınların işte, yönetimde, üretimde yanımızda olmalarını istiyoruz. Kreş ve yurt ihtiyaçlarını da  çözümleyeceğiz. Ayrıca engelliler için de Engelli Dernekleri ile ortak proje yapacağız” ifadelerini kullandı.   


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler