Canan Kaftancıoğlu'ndan sahte seçmen açıklaması

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sahte seçmen skandalları hakkında yaptığı açıklamada şüphe uyandıran hususların itirazının ilçe seçim kurularına yapıldığını açıkladı.

Yayınlanma: 17.01.2019 - 20:53
Abone Ol google-news

 


CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sahte seçmen skandalları hakkında Twitter üzerinden açıklama yaptı.

<haber-dikey:1200989, 1200357,1197770>

Canan Kaftancıoğlu, 'Seçmen kayıtlarının askıya çıktığı 4 Ocak itibariyle başlayan çalışmalarımız kapsamında 39 ilçemizde de sokak sokak seçmen kontrolleri yapıldı.

Bugüne kadar İstanbulluların sahte seçmen skandallarına karşı gösterdikleri hassasiyet ve ilçe örgütlerimizin titiz çalışmaları neticesinde şüphe uyandıran tüm hususlara anında müdahale edilerek gerekli itirazlar ilçe seçim kurullarına yapıldı.


Bugün saat 17.00 itibariyle de İstanbul’un 39 ilçesinde tespit ettiğimiz usulsüzlüklerin tamamına ilişkin ilçe seçim kurullarına itirazlarımızı tamamlayarak, kolluk kuvvetlerine bilgi verildi.Sonuç alana kadar tek bir usulsüzlüğün dahi takipçisi olacağız.

Önümüzdeki günlerde de itirazlarımıza ve bunun sonucunda seçmen kaydı düşürülen yığma seçmenlere ve itiraz sonuçlarına ilişkin somut bilgileri bir rapor halinde İstanbullularla paylaşacağız. İstanbullu vatandaşlarımızın içi rahat olsun.

Bu saatten itibaren görev ilçe seçim kurullarında. İtirazların hukuk çerçevesinde değerlendirilerek yanlışlıkların düzeltilmesini bekliyoruz. Olmamasını dileyerek, buralardan çıkacak olası hukuksuz kararların da takipçisi olacağız.' ifadelerini kullandı.









Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler