Niğde Ulukışla'da seçim kurulu başkanı eski AKP’li çıktı

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde seçmenleri üzerine yapılan çalışmanın sonuçlarını TBMM’de düzenlediği basın toplantısında aktardı. Seçmen sayısının nüfusu geçtiği ilçede seçim kurulu başkanı eski AKP'li çıktı.

Yayınlanma: 18.01.2019 - 10:07
Abone Ol google-news

Niğde’nin Ulukışla ilçesinin 24 Haziran seçimlerinde 4 bin 446 olan seçmen sayısının bin 700 artarak ilçenin nüfusu olan 5 bin 800’ü geçtiğini, ilçe tabelasının da bir gecede 7 bin 300 olarak değiştirildiğini hatırlatan Gürer, “Yeni gelenler hep seçmen. 19 yaşın altında genç ve çocuk yok. Bu çok manidar” dedi. Gürer, Ulukışla ilçe seçim kurulu başkanının ise daha önce İstanbul’un Ümraniye ilçesinde AKP’nin gençlik kolları başkanlığını yapmış olan bir hâkim olduğuna işaret etti. Gürer, “İlçe seçim kurulu başkanı Ümraniye’de avukatken, 15 Temmuz sonrası hâkim olmuş ve Ulukışla’da bu göreve getirilmiş. AKP gençlik kolları başkanlığından gelen bir hâkimin varlığı seçmenler üzerinde ‘acaba mı?’ şüphesi yaratıyor” şeklinde konuştu.

Suç duyurusu

Öte yandan mahkemece hakkında iflas kararı verilen Sarot Grup şirketin Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Taşkesti beldesinde yaptığı diğer proje olan Sarot Termal devre mülk evlerinde kayıtlı 91 seçmen olduğu ortaya çıktı. CHP Bolu İl Başkanlığı Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.  

<haber-yatay:1198630>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler