İttifak sitede yok

Bahçeli’nin 17-25 Aralık döneminde sarf ettiği sözler MHP’nin sitesinden kaldırılmadı.

Yayınlanma: 21.01.2019 - 01:02
Abone Ol google-news

 

Samsun milletvekili Erhan Usta, “Cumhur İttifakı’nın varlığı ve devamını zedeleyici beyan ve açıklamaları” gerekçesiyle MHP’den ihraç edilirken, Devlet Bahçeli’nin ittifakın büyük ortağı AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştiren sözlerinin partinin resmi internet sitesinde yer alması yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Bahçeli’nin özellikle “17-25 Aralık” operasyonu ile başkanlık sistemini sert sözlerle eleştiren konuşmalarının sitede bulunması ittifakın ortakları arasında sorgulamaya neden oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Cumhur İttifakı”na karşı çıkanlara sert tutum sergilerken, AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik FETÖ darbe girişiminden önceki söylemlerinin, partisinin resmi internet sitesinde yer alması dikkat çekti. Samsun milletvekili Erhan Usta’nın “Cumhur İttifakı’nın varlığı ve devamını zedeleyici beyan ve açıklamaları” nedeniyle ihracı, Samsun İl Başkanı Taner Tekin’in ise “Cumhur İttifakı ruhuna aykırı” faaliyetlerinden dolayı görevinden alınması ittifakın geleceği açısından önemli olarak görülürken, AKP çevrelerinde Bahçeli’nin konuşmalarının unutulması nedeniyle mi yoksa bilinçli olarak mı internet sitesinde tutulduğu yönündeki sorular cevap bekliyor.

Ağır eleştiriler

Devlet Bahçeli’nin MHP’nin resmi sitesindeki konuşmalar bölümünde yer alan 22 Aralık 2015 tarihli TBMM grup toplantısındaki konuşmasında Erdoğan ve AKP’yi hedef alarak söylediği “Rüşvet ve yolsuzluk kamu düzenini sarsan bir suçtur... Darbe diyerek savruşturulan ve kapatılan 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını bir de bu göz ve bilgi dağarcıyla değerlendirmek lazımdır. 17- 25 Aralık milli vicdanda kapanmamış bir yaradır... Yatak odalarındaki haram madenleri, bakan ve başbakan çocuklarının çevirdikleri dolaplar, dört yüzsüz bakanın hırsızlıkları dillerdedir” sözleri sitede yer alıyor. Yine Bahçeli’nin partili cumhurbaşkanlığı ya da “Türk usulü başkanlık” sistemine ilişkin yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan; ABD’ye gitmiş, ABD modelini övmüştür. Meksika’ya gitmiş, Meksika modeline methiyeler düzmüştür... Zaman zaman da Türk tipi başkanlık sistemini diline dolamıştır. Allah’tan şu sıralar Kuzey Kore’ye gitmemiş, kabileler arası savaş yaşanan bazı Afrika ülkelerine de yolu düşmemiştir. Yoksa Türkiye’nin hali harap, geleceği ise kapkara olmaktan kurtulamayacaktır” sözleri ile ittifak ortağını eleştiren ifadeleri bulunuyor. Bahçeli’nin konuşmasının siteden kaldırılmaması ise AKP’de rahatsızlık yaratıyor.

 

 

<haber-yatay:1203467,1203259,1194137,1188821>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler