AKP MYK toplandı

AKP MYK, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Çelik, Münbiç'teki güvenli bölgeye devralmaya hazır olduklarını söyledi.

Yayınlanma: 21.01.2019 - 19:25
Abone Ol google-news



AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AKP Genel Merkezi'nde basına kapalı yapılan toplantı, saat 19.13'te başladı. MYK sonrası AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından başlıklar şöyle:

Zeytin Dalı Harekatı'nın birinci yılı

"Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden unsurlar ortadan kaldırılmıştır.

Akdeniz'de göçmen faciası

Akdeniz'de yeniden ölümler yaşanıyor. En son Lİbya açıklarında 117 kişi öldü. Akdeniz'in ölüm denizine dönüşmesi orada ölenlerin sorumluluğu değildir. Bu insanlara uygun göç yolları oluşturulmuştur. Boğulan mülteciler ile insanlık boğuluyor. Kapılarına dayanan mültecilere kucak açmayıp ırkçı davrananlar kendi milletlerini de zehirliyorlar. PKK'ya kucak açıyorlar.

Yerel seçim

Cumhur İttifakı adaylarına karşı büyük bir teveccüh vardır. İnşallah seçimlere doğru doludizgin gidiyoruz. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Bugün teşkilat başkanları sunum yapacaklar.


MHP'nin aday toplantısına AKP katılacak mı?

Henüz bir davet ulaşmamıştır. Davete karşı güçlü bir temsil söz konusu olacaktır.

<haber-dikey:1210782>

Kerç Boğazı'ndaki kaza

Sahiplerinin Türk olma ihtimali var. 31 mürettebattan 16'sının Türk olduğu değerlendiriliyor. Kazayı yakından takip ediyoruz.

Fazıl Say konseri

Konser çok güzeldi. Son derece emek ve performans gerektiren icra ortaya konuldu. Fazıl Say ile gururumuz artarak devam ediyoruz. Kuliste de güzel bir sohbet oldu.

<haber-dikey:1209375, 1207026>

Afganistan'a başsağlığı diliyoruz. Barış görüşmelerinden vazgeçmemeleri gerekiyor.

Graham'ın Ankara temasları

Bölgeyi iyi takip ediyor. Türkiye ziyaretinin faydalı olduğunu düşünüyoruz. PKK- YPG ilişkisine dair Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabulde videolar gösterildi. İlk defa videoları gördüğünü ifade etti.

"Münbiç'teki güvenli bölgeyi devralmaya hazırız"

Münbiç'teki güvenli bölgeye devralmaya hazırız. Akdeniz'de bir Afganistan daha üretilmeye çalışılıyor. Bu tablo Türkiye için birinci derecede tehdittir. Türkiye bu tehditi bertaraf edecektir. Asimetrik ilişkilerin bedelini Suriye halkına ödetiyor. Zaman Türkiye'nin haklı olduğunu bir kere daha gösterecektir.

Suriye'de ABD askerlerine yönelik saldırı

Sisli camlardan görüneni biz aynada gibi görüyoruz. Hem ABD'nin içinde hem dışında çekilmeyin diyen bir lobi olduğunu görüyoruz. Bu çekilmeyi engellemek için bazı ülkelerin eylemler yapacaklardır. Bu saldırıyı da provokasyon olarak görüyoruz. Çekilme kararına kimler karşıdır,  aşağı yukarı failler ortaya çıkacaktır.

<haber-dikey:1203216>

Güvenli bölgeden ilk olarak YPG'nin çıkarılmasıdır amacımız. Bu bölgede DEAŞ ve YPG'yi istemiyoruz.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a soruşturma

Türkiye'de gurur duyduğumuz mesele şudur; mülteci meselesini kullanmamaktır. Bu Hatay Belediye Başkanı'nın söylediği sözün orjinal bir tarafı yok. AB'li ırkçıların müslümanlara, Türklere söyledikleri sözlerdir. Söylediği rakamların hepsi yanlış.Hiçbir şekilde kullanılmaması gereken bir politika bu. Burada ırkçılığı başka kelimeler kullanarak yeniden üretiyorsunuz. Toplumsal barış için de telaffuz edilmemesi gereken bir sözdür."

<haber-yatay:1209499,1209216>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler