CHP'den Şanlıurfa adayı Mehmet Fatih Bucak hakkında açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Torun, CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi’nin istifasıyla ilgili, “Sayın Hamzaçebi’nin kendi takdiridir. İlçe başkanlarımızın istifasının bununla ilgisi yok.” ifadelerini kullandı. Şanlıurfa adayı Mehmet Fatih Bucak ile ilgili ise "Tabii burada herkesin eleştirisi olabilir. Fatih Bucak, sonuçta Urfa’da il başkanımızın milletvekilimizin ve arkadaşlarımızın değerlendirmeleri sonucunda aday yapıldı " dedi.

Yayınlanma: 09.02.2019 - 13:21
Abone Ol google-news


CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Torun, CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi’nin istifasıyla ilgili, “Sayın Hamzaçebi’nin kendi takdiridir. İlçe başkanlarımızın istifasının bununla ilgisi yok.” ifadelerini kullandı.

İşte Torun’un açıklamaları:

Bu seçim yerel seçim seçmenler adaylardan eşit hizmet bekliyor. AK Parti’li belediylelerin rantı bir kesimde toplayan politikalarından kurtulmak istiyorlar. Toplum bunun bir yerel seçim oldluğunun farkında.

Belediyeler kapsayıcılığın adresi olsun, ekonomik krizden çıkışta çareler üretsin istiyor. Ekonomi yönetimini eşe dosta bırakanlar şimdi tanzim satışı yeni bir buluş gibi sunuyorlar. Biliyorsunuz tanzim satış mağazalarını yıllar önce CHP’li belediyeler koydu. Sadece bugünkü ekonomik krizde değil birçok belediyemiz et, süt ve diğer gıda maddelerini üreticiden tüketiciye uygun fiyatla sağladılar

Hem üreticimiz, hem tüketicimiz kazandı. Şimdi AKP Genel Başkanı ve bakanları ekonomik krizin çözümü olarak bu mağazaları kurmayı hedefliyor. Bakın geçmişte bu ülkenin şeker fabrikaları, et ve süt kurumu vardı, ürünleri değerelendiren kamusal tesisi vardı. Bütün bunları kaldırdılar, yandaşlara peşkeş çektiler. Şimdi yeniden kamusal çözümlere dönüyorlar. Bu çaresizliğin ifadesidir.AKP bakanları, meclis başkanlarını aday gösteriyor bu yorgunluğun ifadesidir. Birçok belediye başkan adayı verilen görevi istese de istemese de kabul etmiştir. 31 Mart yorgun olanların değil, seçmenin yenilenme beklentisini duyanların seçildiği bir seçim olacaktır

AKP milletin bekası oylanıyormuş havası estiriyor. Yerel seçime girdiğimizi tekrar hatırlatırıyorum

CHP’li belediyeler barınma gıda, ulaşım gibi daha kaliteli hizmeti daha düşük fiyatı sağlayacak. Bildirgede yerel kalkınma ve kent çevre politikalarımız ağırlıkta olacak.

Biz hayatı ucuzlatacağız, huzur içinde birarada hayatın güvencesi olacağız, sürdürülebilir ve yaşanabilir kentleri hayata geçireceğiz. Devran bizde.

SORU – CEVAP

– Muharrem İnce adaylara destek olmak geziyor ama eleştiriyor da, Siverek adayınıza da eleştiriler var. Ne diyorsunuz?

FATİH BUCAK CEVABI

Sayın İnce kendi değerlendirmesini yapmıştır. Adaylaşma sürecinde veri ve bilgiye dayanarak ve sonuçta örgütlerimizin değerlendirmeleri ile potaya koyulup adaylaşma süreci gerçekleşmiştir.Tabii burada herkesin eleştirisi olabilir. Fatih Bucak, sonuöta Urfa’da il başkanımızın milletvekilimizin ve arkadaşlarımızın değerlendirmeleri sonucunda aday yapıldı. Adaylaşma süreci de bu bilgiler ışığında oluştu. Eleştiriler arkadaşlarımızın değerlendirmesidir.

AKP ilçe başkanın açıklaması kendi hırsızlıklarını tescil ediyor. Vatan hainliği konusunda yönetimi dış güçlere bırakmak, askeri fabrikayı Katarlılara vermek nasıl ifade edilir. Vatan haini arıyorlarsa kendilerine baksınlar

-CHP’de yaşanan istifaların nedeni nedir?( Ve Gürsel Tekin açıklaması )

Sayın Hamzaçebi’nin kendi takdiridir. İlçe başkanlarımızın istifasının bununla ilgisi yok. Gürsel Tekin’in pazartesi yapacağı açıklamalar kendi düşüncesidir. Değerli bir vekilimizdir, biz de pazartesi açıklamasını dinleyeceğiz.

AKP Genel Başkanı ülkeyi getirdiği nokta itibariyle vicdan azabı içindedir. Orada merminin atılmasının sebebi kendisidir, uyguladığı dış politikanın soınucudur. Tarımda gelinen noktanın sorumlusu da politikalarıdır.

Bugün elbetteki her türlü tehdide karşı duracağız. Bugün burada mermi atmadan, askeri harcama yapılmadan burada ciddi anlamda orduyu yıpratmadan bir siyasi çözüm üretilemez miydi? Barışçı bir politikayla yol alınamaz mıydı? Bunu ortaya koymak lazım.

Biz 24 Haziran’da OBİT’i önermiştik dikkate alınmadı. Biz hep çözüm önerileri ortaya koyduk, paylaştık. Dikkate almadılar, sorunlar yaşanırken mazaret üretiyorlar. bu yapının mazeret üretme hakkı yoktur.

Vatandaşımız çözüm beklemektedir. Günlük politikalarla olmaz, sürdürülebilir planlar hayata geçirilmeli

Vatandaşı azarlayarak değil, çözümlerle yol almalısınız.

<haber-yatay:1238936,>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler