Erdoğan yeni düşmanı buldu: Gıda teröristleri

Yüksek gıda fiyatları karşısında çözümü tanzim satışta bulan Erdoğan, ‘Oyunu hep beraber bozacağız, bu terörü estirenlere müsaade etmeyeceğiz’ dedi

Yayınlanma: 11.02.2019 - 20:05
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Keçiören ve Sincan mitinglerinde gıda fiyatlarına karşı kullanılan tanzim satış yöntemini değerlendirdi. Erdoğan, “Oyunu hep beraber bozacağız, bu terörü estirenlere müsaade etmeyeceğiz. Şimdi fiyatlar yarıya indi daha da inecek ve bunlarla kalmayacağız. Pirinç, bulgur, mercimek hepsi, temizlik malzemelerine de gireceğiz” dedi.

Erdoğan, Ankara’daki yerel seçim kampanyasına Keçiören ve Sincan’dan başladı. Keçiören’de belediye binasının önünde Erdoğan, “Türkiye’de bir oyun oynanmaya başlandı” diyerek, yüksek gıda fiyatlarından bahsetti.Erdoğan,“Sebze meyve fiyatlarıyla terör estirenlere karşı, nasıl Gabar’da Cudi’de, Tendürek’te inlerine girdiysek sebze, meyve ve gıda terörü estirenlere de tanzim satışlar kurarak ucuz ürünü bugün itibarıyla satmaya başladık. Temizlik malzemelerinde de gireceğiz. Oyunu hep beraber bozacağız, bu terörü estirenlere müsaade etmeyeceğiz” dedi. Ticaret Bakanlığı’nın teftiş için hallere gittiğini belirten Erdoğan, “Onları dövmeye kalktılar. Niye, bu kişilerin ruhunda sıkıntı var” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye’nin tefecilere teslim edildiğinden söz ettiğini” ifade eden Erdoğan, “Dünyadaki en büyük tefeci IMF’dir. Peki bu ülkede IMF ile ilk anlaşmayı kim yapmıştır? CHP yapmıştır. Şu anda bizim IMF ile herhangi bir işimiz yok. CHP’lilerin söylediklerine bakacak olursak şayet ülke yönetimini ele geçirirlerse ilk yapacakları iş Türkiye’yi yeniden IMF’ye teslim etmek olacak” diye konuştu.

MİTİNGE 4 LİRA SINIRI KOYULDU

Erdoğan’ın Ankara’daki ilk mitingine; tekrar aday gösterilmeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, AKP’nin büyükşehir adayı Mehmet Özhaseki, tekrar aday gösterilmeyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören adayı Turgut Altınok bir arada yer aldı. Öte yandan Erdoğan’dan önce adayların değil, tekrar aday gösterilmeyen Tuna ve Ak’ın konuşma yapması dikkat çekti.

5 lira kâğıda çevrildi

Yurttaşlar, mitinge iki aramadan geçirilerek girebildi. Alan güvenliğinden sorumlu olan güvenlik güçlerinin içinde atlı polislerin ve MASAK polislerinin de yer alması dikkat çekti. Alana girenleri üzeri aranırken ceplerden çıkan bozuk paralar için yeni bir kriterin getirildiği görüldü. Ceplerinde 4 liralık bozuk para ile gelenler alana alındı. Ancak 5 TL’lik bozuk para ile gelenlerin, paralarını esnaftan kâğıt paraya çevirmeleri istendi. Bir vatandaş bu yeni kurala “Bir daha gelmeyelim diye mi yapılıyor” sözleri ile karşı çıktı. Arama yapan polis ise “Tam tersi bir daha gelebilin diye yapılıyor” yanıtını verdi. Aramalar sırasında cüzdanların içine bile bakıldı. Alana girenlere AKP bayrağı değil Türk bayrağı ve Keçiören Belediyesi’nin yatırımlarını içeren bir kitapçık ile boyama kitabı dağıtıldı. Miting öncesinde Erdoğan’ın daha önceki talimatına uygun olarak çok fazla müzik çalınmadığı görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler