HDP Ankara'dan aday çıkaracak mı? Sezai Temelli'den açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İstanbul, İzmir gibi önemli kentlerde, gelen yoğun talepler üzerine aday çıkarmadıklarını belirterek Ankara ile ilgili genel kamuoyundaki beklentinin aday çıkarmama yönünde olduğunu söyledi. Temelli Antalya, Mersin, Hatay’da da aday göstermemeyi tartıştıklarını ifade etti.

Yayınlanma: 19.02.2019 - 08:29
Abone Ol google-news

Sezai Temelli, Tele1'de yayınlanan 'Türkiye'nin Seçimi' programına konuk oldu.  HDP Ankara İl Teşkilatı'nın bu gece yapacağı çalışmanın ardından Ankara ile ilgili karar vereceklerini belirten Temelli, genel kamuoyundaki beklentinin çıkarmama yönünde olduğunu söyledi:

"Teşkilatlarımıza da bu yönde çok yoğun bir talep var. Bu talepleri görmezden gelmek istemiyoruz açıkçası. Bunlar sonucu etkileyecek kararlar çünkü. Bu değerlendirmenin son dakikaya kadar titizlikle yapılmasını talep ettim. Ankara’da aday çıkarmama eğilimi, bize gelen talepler bu yönde. Yani aday çıkarmamak söz konusu olabilir."

“Kamuoyundaki talepleri görmezden gelmek istemiyoruz” 

Sezai Temelli, Ankara başta olmak üzere büyük şehirlerde izleyecekleri stratejiyi şu sözlerle anlattı:

"Bazı ilçelerde aday çıkarmayabilecek arkadaşlar. Nasıl İstanbul, İzmir ve Adana’da aday çıkarmayacağımızı söylediysek, bazı ilçelerde de mesela, İstanbul teşkilatımız aday çıkarmayarak performansı yükseltiyor.

Hangi ilçelerde aday göstermeyeceğimizi belirlemek için arkadaşlarımız çalışıyor. Yarın sabah bunu net olarak açıklayacağız.

Aday açıklamama konusunda bir kaç il daha var. Mesela Antalya, Mersin, Hatay var. Ankara’da var fakat, Ankara’nın durumu da hâlâ kritikliğini koruyor.

Aynı şekilde Merkez Komisyonumuzda, Ankara İl Teşkilatımız da bu gece çalışacaklar. Yarın Ankara ilçeleri ve Ankara ile ilgili karar verilecek. Ama genel kamuoyundaki beklenti çıkarmama yönünde. Teşkilatlarımıza da bu yönde çok yoğun bir talep var. Bu talepleri görmezden gelmek istemiyoruz açıkçası. Bunlar sonucu etkileyecek kararlar çünkü. Bu değerlendirmeyi son dakikaya kadar titizlikle yapılmasını talep ettim. Ankara’da aday çıkarmama eğilimi, bize gelen talepler bu yönde. Yani aday çıkarmamak söz konusu olabilir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler